Guia de contes coeducatius, vols veure la d’enguany?

Les companyes d’Igualtat i Projectes d’Alcaldia ens expliquen que per a Sant Jordi, com cada any, han elaborat una Guia de contes coeducatius. La comparteixen amb nosaltres, i ens conviden a visitar-les a la carpa de la plaça de l’Ajuntament durant la Diada. Vols saber quins són els contes seleccionats d'enguany?

El conte és un dels recursos didàctics més potents. La seva primera funció és el delit, gaudir de les històries, dels personatges, de la màgia… Però també és important que tinguem en compte que a través dels contes transmetem idees i creences, oferim models de conducta i de relació, creem referents amb els quals identificar-se, modelem expectatives i construïm una visió del món.

Des de l’Ajuntament de Sant Boi, en col·laboració amb les llibreries de la ciutat, cada Sant Jordi recomanem un seguit d’obres actualitzat de literatura infantil i juvenil que entenem que tenen un contingut coeducatiu en el sentit que:

  • Qüestionen els estereotips de gènere.
  • Ofereixen una visió crítica de les relacions entre els homes i les dones.
  • Afavoreixen la corresponsabilitat i la valoració de les tasques de cura.
  • Visibilitzen les aportacions i els lideratges de les dones.

El projecte Contes per a la coeducació es fa en col·laboració amb les llibreries de la ciutat: Llibreria Les HoresJ.Isart papereria llibreriaLlibreria papereria Barbus i Abacus Cooperativa.

Per Sant Jordi ens podreu visitar a la carpa de la plaça de l’Ajuntament a partir de les 10h on trobareu una mostra de llibres amb recomanacions per als infants que podreu adquirir a les llibreries participants.

Altres activitats:
–  Espai de lectura.  De 16 a 20h
– Tallers infantil coeducatius. De 17.30 a 19.30h

Enllaç a la Guia de contes coeducatius en PDF: Diptic_Guia Comptes_2019

Enllaç al web igualtatsantboi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.