Ha estat seleccionada la nostra: CAPACI[u]TAT, Estratègia DUSI de Sant Boi de Llobregat 2015-2020!

El Butlletí Oficial de l'Estat d'avui ha publicat que la nostra candidatura DUSI ha estat seleccionada! La quantitat d'ajut assignat és de 8,1 milions d'euros i l'Ajuntament hi ha de posar la mateixa quantitat.

Sant Boi rebrà fons europeus FEDER per valor de de 8,1 milions d’euros per desenvolupar la nostra estratègia de ciutat en els pròxims anys. Aquesta important injecció econòmica permetrà dur a terme i accelerar projectes de gran importància per a la ciutat i per generar noves oportunitats de futur per a la ciutadania.

Annexem el vincle al document perquè puguem saber en què consisteix el projecte concret i que rebrà aquesta gran dotació de recursos.

S’hi han presentat estratègies DUSI de municipis de tot l’Estat, dotada amb una subvenció global de 301 milions d’euros (17 a Catalunya) mitjançant ajudes de desenvolupament regional (fons FEDER).

En el cas de Catalunya, la Comissió de Valoració del Ministerio de Hacienda y Función Pública, prèvia analisi i avaluació, ha seleccionat les estratègies de dues de les 15 ciutats que optaven als ajuts. Aquestes dues ciutats són Sant Boi i Sabadell.

El passat 14 de desembre, el nostre Ajuntament va presentar la candidatura per accedir en segona convocatòria a la selecció d’Estrategias de Desarrollo Urbano Sostenible e Integrado (DUSI) cofinançades mitjançant el programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) del període 2014-2020, tal i com estableix l’ordre HAP/1610/2016 de 6 d’octubre.

El punt de partida va ser el document que s’havia presentat en primera convocatòria incorporant elements de millora. La nova proposta ha girat entorn al concepte de CAPACI[u]TAT (ciutat i capacitats de les persones), amb un nou enfocament.

L’estratègia presentada ha concretat un pla d’acció de millora urbana del barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, la consolidació de l’eix cívic i comercial de la ciutat, la rehabilitació d’habitatges privats i equipaments públics, la millora de l’accés des del nucli urbà a la zona forestal mitjançant ‘corredors verds’ o el tancament urbanístic de la zona Camps Blancs-Casablanca-Torrelavila.
També s’abordaran la mobilitat, la dinamització, la innovació i atracció d’activitat econòmica, la millora del nivell formatiu de la població i del desenvolupament d’infrastructures i serveis entorn a les TIC.

Per tant, des d’ara fins al 2020 podrem solventar reptes fonamentals i donar resposta als principals problemes detectats, des de la pròpia capacitat, és a dir, amb el coneixement d’allò que ens diferencia respecte al nostre entorn, i fer que les potencialitats puguin ser aprofitades com a oportunitats de nous escenaris i de noves realitats.
I aquesta estratègia també hi incorpora el coneixement sobre la ciutat, provinent tant de les anàlisis i diagnosis realitzades en els diferents àmbits urbans claus, per a una estratègia d’aquestes característiques, com de les estratègies, els plans sectorials i els projectes que s’estan executant o que està previst que es desenvolupin en els propers anys.

L’elaboració de la candidatura ha comptat amb un procés de participació ciutadana i ha integrat les conclusions derivades dels processos de reflexió estratègica precedents.

3 respostes a «Ha estat seleccionada la nostra: CAPACI[u]TAT, Estratègia DUSI de Sant Boi de Llobregat 2015-2020!»

    1. Bon dia Robert, moltes gràcies en nom de tothom que ha participat per fer possible preparar el projecte per presentar la candidatura, i són aquestes persones:
      Albert Vilatarsana, Isabel Sarrate, Rosa Cifuentes, Josep Escarrà, Maria Salinas, Zeljko Kulic, Carme Ruiz, Sonia Guerra, Estrella Argüelles, Anna Falguera, David Coca, Yolanda Molina, Laia Papiol, Carlos Aldana, Lorena Barriga, Josep M. Limones, Natàlia Alcaraz, Esther Coscojuela, i els components de la UAPA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.