IN-VITA a la reflexió: 1. Fer neteja obre noves perspectives

Divendres passat, va acabar la segona edició de la Indagació apreciativa. Invitar a la reflexió és un dels compromisos del nostre grup IN-VITA: cada dilluns és posarà un consell de com podem ser més eficaços i eficaces a la vida i a la feina.

 

Sóc Carmen Moreno, gestora d’Organització, formo part del grup IN-VITA, aquest grup s’ha format a l’última edició de la Indagació Apreciativa.

Els objectius del grup són millorar la comunicació interpersonal. Farem diverses accions i comencem per aquesta, i aprofitem l’eina de comunicació interna, l’Ajuntagent, i li donem més continguts.

Vaig assistir a un curs organitzat per l’Ajuntament, sobre la gestió de la qualitat als serveis públics, a l’any 2011 i el professor del curs, Isidor Torres, va parlar de David Allen i em va sorprendre el que deia. En vaig llegir dos llibres Organízate con eficacia i Sé más eficaz. 52 claves para mejorar tu productividad en la vida y en el trabajo, aquest segon serà la font de les reflexions.

L’efecte que va tenir en mi, va ser un canvi de perspectiva a la vida i a la feina i ara gaudeixo de totes dues d’una forma més conscient.

Només cal estar en un moment receptiu per poder-les aprofitar…

El compromís és que en aquest espai, cada dilluns, trobarem una clau de David Allen. En són 52 per aprofitar!

“Resoldre temes pendents, ja siguin grans projectes o simples tasques d’organització i neteja, et permet tenir més energia per respondre a qualsevol nova situació que es presenti… Molt sovint no estem segurs de què fer a continuació o per quina tasca començar.
Quan et passi això, el que hauries de fer és netejar alguna cosa o acabar algun assumpte pendent: una cosa òbvia i que tinguis just davant de tu.
Aviat trobaràs l’energia i la claredat necessàries per saber què fer a continuació, i hauràs desenvolupat una actitud més efectiva en tots els fronts. Processa la teva safata d’entrada, revisa els teus correus electrònics o neteja el calaix del teu escriptori. Igualment havies de fer-ho en algun moment”.

Enllaç al mètode Getting Things Done

4 respostes a «IN-VITA a la reflexió: 1. Fer neteja obre noves perspectives»

  1. També vaig estar al curs d’Isidor Torres i va ser força interessant. Llegiré les entrades dels dilluns. Gràcies, Carmen.

    1. Gràcies Núria. Vivim amb una sensació d’acceleració constant i les invitacions a reflexionar no són molt freqüents. Podem aprofitar aquest espai els dilluns al matí.

    1. Hola Conxi a mi també em funciona, a vegades el que és evident no es veu. S’ha de pràcticar molt per fer conscient el que ja sabem. No et sembla?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.