IN-VITA a la reflexió: 1. Fer neteja obre noves perspectives

Divendres passat, va acabar la segona edició de la Indagació apreciativa. Invitar a la reflexió és un dels compromisos del nostre grup IN-VITA: cada dilluns és posarà un consell de com podem ser més eficaços i eficaces a la vida i a la feina.

 

Sóc Carmen Moreno, gestora d’Organització, formo part del grup IN-VITA, aquest grup s’ha format a l’última edició de la Indagació Apreciativa.

Els objectius del grup són millorar la comunicació interpersonal. Farem diverses accions i comencem per aquesta, i aprofitem l’eina de comunicació interna, l’Ajuntagent, i li donem més continguts.

Vaig assistir a un curs organitzat per l’Ajuntament, sobre la gestió de la qualitat als serveis públics, a l’any 2011 i el professor del curs, Isidor Torres, va parlar de David Allen i em va sorprendre el que deia. En vaig llegir dos llibres Organízate con eficacia i Sé más eficaz. 52 claves para mejorar tu productividad en la vida y en el trabajo, aquest segon serà la font de les reflexions.

L’efecte que va tenir en mi, va ser un canvi de perspectiva a la vida i a la feina i ara gaudeixo de totes dues d’una forma més conscient.

Només cal estar en un moment receptiu per poder-les aprofitar…

El compromís és que en aquest espai, cada dilluns, trobarem una clau de David Allen. En són 52 per aprofitar!

“Resoldre temes pendents, ja siguin grans projectes o simples tasques d’organització i neteja, et permet tenir més energia per respondre a qualsevol nova situació que es presenti… Molt sovint no estem segurs de què fer a continuació o per quina tasca començar.
Quan et passi això, el que hauries de fer és netejar alguna cosa o acabar algun assumpte pendent: una cosa òbvia i que tinguis just davant de tu.
Aviat trobaràs l’energia i la claredat necessàries per saber què fer a continuació, i hauràs desenvolupat una actitud més efectiva en tots els fronts. Processa la teva safata d’entrada, revisa els teus correus electrònics o neteja el calaix del teu escriptori. Igualment havies de fer-ho en algun moment”.

Enllaç al mètode Getting Things Done

4 respostes a «IN-VITA a la reflexió: 1. Fer neteja obre noves perspectives»

  1. També vaig estar al curs d’Isidor Torres i va ser força interessant. Llegiré les entrades dels dilluns. Gràcies, Carmen.

    1. Gràcies Núria. Vivim amb una sensació d’acceleració constant i les invitacions a reflexionar no són molt freqüents. Podem aprofitar aquest espai els dilluns al matí.

    1. Hola Conxi a mi també em funciona, a vegades el que és evident no es veu. S’ha de pràcticar molt per fer conscient el que ja sabem. No et sembla?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


*