IN-VITA a la reflexió: 10. La creativitat apareix quan se li deixa espai

Fem resistència a buidar tot el que tenim a la ment, perquè suposa un repte per a les nostres zones de comfort i per a la dinàmica de la nostra autoimatge.

“L’univers avorreix el buit: un corrent elèctric no fluirà per una via bloquejada. Quan hi ha massa distraccions i acords desatesos a l’espai mental, el flux és limitat.

Si es vol atreure i promoure un pensament nou i productiu, s’hauran de netejar primer les canonades i sorgirà gairebé per si sol.”

Allen creu que hi ha una resistència a buidar tot el que tenim a la ment, perquè suposa un repte per a les nostres zones de comfort i per a la dinàmica de la nostra autoimatge. Potser tenim por del fet que si es poguessin contemplar totes les nostres creacions juntes ens semblarien poques.

Tanca aquest capítol dient que uns dels grans reptes als quals hem de fer front en algun moment de la nostra vida és que la noció que tenim del nostre propi valor no pot basar-se únicament en l’inventari del que hem creat. Hauríem de saber, diu Allen, que si tot el que hem fet desaparegués en aquest precís instant, seguiríem sent valuosos i podríem tornar a crear des de zero el que necessitem o volem.

Una resposta a «IN-VITA a la reflexió: 10. La creativitat apareix quan se li deixa espai»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.