IN-VITA a la reflexió: 14. Per tenir més claredat, mira des de més a dalt

L'èxit a la vida potser té més a veure amb la rapidesa amb la qual acceptes i et poses a jugar al nou joc que amb el fet de com de bo que hauries arribat a ser en qualsevol dels anteriors.

Sempre que el teu pensament es torni confús, ambigu o descentrat, és necessari que apartis la teva atenció del nivell on la tens centrada i la portis a un altre plànol. Si estàs aclaparat de feina (acció) i no ho veus clar, atura’t un moment i revisa els teus plans. Si estàs planificant alguna cosa (organització) i no ho veus clar, cerca una pissarra o un full de paper el blanc i buida la teva ment per veure si trobes les idees i la informació que et manquen. Si estàs tractant de sortir-te del camí trillat (brainstorm) i no ho veus clar, dona un pas enrere i tracta d’especificar una mica més la imatge que tens d’aquella cosa en la qual consistiria l’èxit en aquesta tasca. Si la imatge que tens d’allò (visió) és massa borrosa, torna a examinar el tema meta (per què ho estàs fent). La claredat no es troba mai en allò que és confús. Hauràs de deixar de pensar en el que estaves pensant i elevar el teu punt de vista.

L’èxit a la vida potser té més a veure amb la rapidesa amb la qual acceptes i et poses a jugar al nou joc que amb el fet de com de bo que hauries arribat a ser en qualsevol dels anteriors.

El que ocorre en el teu món no és bo ni dolent. El món és simplement el que és. La gran diferència és la teva forma de relacionar-t’hi.

Allen cita Aarón Antonovsky: “Comencem a entendre la salut no com l’absència de malaltia, sinó més aviat com el procés pel qual els individus mantenen el seu sentit de la coherència (la noció que la vida és comprensible, manejable i valuosa) i la seva capacitat per funcionar malgrat els canvis que es produeixen en ells mateixos i en les seves relacions amb l’entorn.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.