IN-VITA a la reflexió: 16. Treballar de manera suficient és impossible (Trabajar lo suficiente es imposible)

Moltes persones ho intenten, però mai aconsegueixen treballar prou perquè el que necessiten de veritat no és treballar dur. El que necessiten és simplement fer, de forma atenta i implicada, sense inquietuds ni preocupacions. O és que potser no has notat que treballar dur en la tasca adequada no és realment cap esforç?

Mai et canses d’aconseguir més coses de les que necessites realment. Encara que aquest profund axioma de creixement personal es refereix habitualment a coses com “aprovació dels altres” (l’única aprovació que en realitat necessites és la teva), és igualment aplicable a la productivitat. Moltes persones ho intenten, però mai aconsegueixen treballar prou perquè el que necessiten de veritat no és treballar dur. El que necessiten és simplement fer, de forma atenta i implicada, sense inquietuds ni preocupacions. O és que potser no has notat que treballar dur en la tasca adequada no és realment cap esforç?

David Allen diu més endavant: “Tots tendim a recuperar els elements emmagatzemats a la nostra ment a partir del criteri del que és més recent en el temps i el més intens (emocionalment), la qual cosa difícilment pot considerar-se el sistema més eficient de recuperació de dades. De la mateixa manera, si el teu sistema de recordatoris d’acció és desordenat (notes adhesives a la pantalla, papers sobre l’escriptori, notes sobre la teva cadira), la teva energia de treball quedarà atrapada en la cosa més fàcil que trobi al seu pas. Però la proximitat a la cara no és el millor criteri per prendre decisions sobre què fer en cada moment.

Resulta més efectiu fer neteja de la nostra RAM psíquica, situar tot el nostre inventari de treball pendent en un únic lloc i adoptar millors decisions sobre què realitzar a continuació: quan realment pots triar el treball que vols fer, resulta molt més fàcil triar no treballar!”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.