IN-VITA a la reflexió: 17. L’energia segueix el pensament

És molt més fàcil seguir pensant com abans que centrar l'atenció consistentment en una nova direcció, per més que a nivell conscient sàpiga que és millor.

Centrar la teva ment en alguna cosa activa tant el subjecte com l’objecte del teu pensament. El cos comença a respondre neurològicament com si aquell pensament fos veritable, i les idees comencen a tenir la seva pròpia vida. Els pensaments ocorren molt més fàcilment la segona que la primera vegada. Tenir merament un pensament és una cosa. Alimentar-lo conscientment és una altra de molt diferent. L’atenció i la intenció et posen un enorme poder a les mans. La qüestió és: cap a on estàs dirigint tot aquell poder?

David Allen diu més endavant: canviar el centre d’atenció cap a una altra cosa i mantenir-hi l’atenció fixament no és fàcil. Per alguna raó, quan vull millorar o canviar les coses o aconseguir que ocorri alguna cosa, molt sovint sembla com si m’introduís en una boscúria per la qual costa avançar. Estic obrint un nou camí, i està ple d’esbarzers i matolls. És molt més fàcil seguir pensant com abans que centrar l’atenció consistentment en una nova direcció, per més que a nivell conscient sàpiga que és millor.

El meu truc és posar davant de la meva consciència alguna cosa en la qual sàpiga que és bo pensar i centrar l’atenció i és molt probable que sorgeixin pensaments constructius. Tots els meus projectes, les meves afirmacions personals, les meves metes a llarg termini…: tot això ho tinc per escrit perquè res d’això funciona en pilot automàtic, res està sempre en el lloc idoni i oportú per ajudar-me en la meva vida operativa. I sé que probablement es faran realitat en algun moment, perquè sé que la focalització i la intuïció tenen les seves formes d’activar inconscientment noves percepcions i nous comportaments.

Només he de posar-me’ls davant els ulls amb suficient regularitat. Es tracta de buscar la manera que això ocorri de la forma més automàtica possible.

Perquè soc peresós, no gaire llest i malgrat tot segueixo volent el millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.