IN-VITA a la reflexió: 18. Quant més clara estigui la teva meta, més mitjans tindràs per aconseguir-la

Quan sabem quin és el propòsit -d'una reunió, d'una empresa- tenim un criteri per prendre decisions i per determinar en què consistiria l'èxit en aquestes tasques, a més a més de la motivació necessària per superar creativament els obstacles que podem trobar al nostre camí."

Heus ací una paradoxa fascinant del món material: com més específica sigui la teva visió o intenció, més expansiva serà la teva capacitat creativa. Com més sàpigues per què fas el que fas, més lliure seràs per explorar tota classe de formes d’arribar-hi. Com més clar tinguis per què estàs organitzant una festa per al personal de l’oficina, per què necessites un estudi, per què tens un assistent, per què es necessita el programari que estàs dissenyat i per què t’estàs fusionant amb una altra empresa, tant millor serà la teva capacitat de generar idees, possibilitats i opcions úniques per aconseguir l’èxit del teu propòsit.

David Allen diu també: “El valor de l’enfocament orientat ha estat un element central des de fa anys, tant del meu aprenentatge personal com del meu ensenyament, dels meus programes de formació i de la meva assessoria de gestió. Si no sabem per què fem alguna cosa, la nostra activitat no té sentit, ni claredat ni direcció. Quan sabem quin és el propòsit -d’una reunió, d’una empresa- tenim un criteri per prendre decisions i per determinar en què consistiria l’èxit en aquestes tasques, a més a més de la motivació necessària per superar creativament els obstacles que podem trobar al nostre camí.”

No puc deixar de posar una cita d’Albert Einstein que hi ha en aquest capítol: “En la meva opinió, el que caracteritza aquesta època és la perfecció dels mitjans i la confusió dels fins.”

Més endavant, David Allen proposa: “Fes un inventari dels teus principals actius i procediments: els teus espais, les teves polítiques, les teves reunions, el teu equip, els teus capricis, de la teva roba i les teves joies. Escriu quin consideres que és el sentit o els sentits de cadascun d’ells. Aposto que voldràs canviar unes quantes coses i que gaudiràs fent-ho.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.