IN-VITA a la reflexió: 19. És preferible millor que perfecte

Quan realment em concentro en fer-ho el millor que puc, oblido i perdono el passat (almenys de moment) i deixo de costat les pors sobre el futur. Això és en si mateix un esdeveniment saludable (si no miraculosament curatiu).

El compromís amb la qualitat final d’alguna cosa proporciona un accés únic a la creativitat i a la intel·ligència. Des de l’activitat més petita fins a l’objectiu més elevat, l’enfocament orientat al màxim acompliment de la pròpia finalitat dona peu a una informació i una inspiració a les quals no és possible accedir des de cap altra perspectiva.

Tot el que diu David Allen en aquest capítol és molt interessant:

“Hi ha una forma molt senzilla de convertir-se en indestructible: tracta de donar el millor de tu mateix en qualsevol cosa que estiguis fent, ara mateix. Per aconseguir la classe d’invulnerabilitat a la qual em refereixo, cal passar per la porta de la vulnerabilitat total que suposa adoptar aquesta actitud. No es tracta de ser el millor, sinó de fer-ho el millor possible. Tractar de ser el millor pot trobar fàcilment dificultats, ha de carregar amb el pes de l’ego i de l’autocrítica, i el seu format natural és guanyar/perdre. Però fer-ho el millor possible és una experiència dinàmica, sempre canviant que està a l’abast de qualsevol persona, en qualsevol moment. Consisteix en implicar-se amb la teva vida i la teva feina en el moment present, amb una actitud i una altitud que resulten sempre renovadores i refrescants. I sempre pots guanyar, en el moment que sigui.

Quan realment em concentro en fer-ho el millor que puc, oblido i perdono el passat (almenys de moment) i deixo de costat les pors sobre el futur. Això és en si mateix un esdeveniment saludable (si no miraculosament curatiu).

Què és el millor que podria estar fent ara mateix? La resposta a aquesta pregunta pot guiar les teves accions en qualsevol activitat i en qualsevol nivell. El millor no significa el que és perfecte: simplement és el millor. El millor que pots fer en aquest moment, amb tota la consciència i els recursos que ets capaç de reunir en aquest moment. Fes la millor salsa d’espaguetis que puguis fer amb el que tens i amb el que ets, ara mateix. Organitza la millor reunió que puguis fer, amb les circumstàncies del moment. Quan parlis amb un amic, amb la teva dona, amb la teva mare, amb el teu fill, fes que sigui la millor conversació que podries tenir. La millor proposició matrimonial, la millor excursió en cotxe amb la família, la millor avaluació de resultats i la millor migdiada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.