IN-VITA a la reflexió: 20. Canvi d’enfocament: igual a canvi de resultat

Quan alguna cosa et toca la fibra, et crida l'atenció, et molesta, t'enfada, t'absorbeix o t'excita, quant temps necessites per rebutjar aquells sentiments, passar pàgina internament i dedicar-te sense reserves al nou subjecte/objecte al qual toqui prestar atenció en el moment? Aquesta és una bona reflexió per iniciar el nou any. Què tinguis un bon any!!!

Si vols obtenir resultats diferents, hauràs de realitzar primer un canvi d’enfocament. Quan canviïs la imatge que tens a la ment, començaran a ocórrer automàticament coses distintes. Centra la teva atenció en el vermell, i apareixerà el vermell. Centra la teva atenció en un resultat diferent per a una conversa, i se t’ocorreran idees diferents. Centra la teva atenció en veure un model específic de cotxe nou, i serà com si un vaixell descarregués un munt de cotxes d’aquest tipus a l’autopista. El teu cervell té integrat un mecanisme per trobar pautes que has programat prèviament al centrar-hi la teva atenció. Les solucions, les innovacions i l’èxit no procedeixen d’una major intel·ligència o creativitat, sinó d’allò que advertim com a resultat de la nostra manera d’orientar els esmentats atributs.

David Allen continua dient: “Hi ha una subtil habilitat pràctica per a la vida que hauria de formar part de les competències de tots els professionals (i també de tot el món): a quina velocitat pots tornar a la posició de preparat? Amb quina facilitat i rapidesa ets capaç de relaxar-te i canviar d’enfocament quan sigui necessari? Quina capacitat tens per crear un estat mental centrat, equilibrat, atent i obert al següent input o al següent canvi que pot sorgir en el teu món? Quan alguna cosa et toca la fibra, et crida l’atenció, et molesta, t’enfada, t’absorbeix o t’excita, quant temps necessites per rebutjar aquells sentiments, passar pàgina internament i dedicar-te sense reserves al nou subjecte/objecte al qual toqui prestar atenció en el moment?

Com podries desenvolupar un sistema personal que promogués un estil de vida i de treball que fos capaç de tornar amb facilitat a la posició de “preparat”? L’energia estàtica i retinguda que creen els assumptes sense decidir, sense organitzar i sense resoldre que tens sobre la taula, a la teva oficina i a la teva ment generen un estancament psíquic que mina la teva capacitat per posar-te fàcilment en aquest estat. És com tractar de llançar una mirada panoràmica a les maresmes quan t’estan engolint les sorres movedisses.”

Allen finalitza aquest capítol amb el següent consell: “Ara mateix estic treballant en una nova i vital afirmació del meu propi procés de desenvolupament personal: –relaxa’t i reenfoca’t-. Prova-ho tu també.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.