IN-VITA a la reflexió: 21. La perspectiva és la mercaderia més valuosa del món

Si realment vull millorar a la feina, a la vida i com a persona -i si realment soc tant peresós com pretenc ser- el més intel·ligent que puc fer és caçar al vol les idees, les expressions i les experiències quan estic en un estat de consciència més elevant. Després puc usar-les per il·lustrar-me, elevar-me i orientar-me quan no estic tan fi.

El títol és el corol·lari del principi “canvi d’enfocament igual a canvi de resultat”. Les prioritats del teu treball actual (i les accions en les quals focalitzes la teva atenció) poden canviar si penses en el que hauria de ser la teva feina dins de divuit mesos. Posar les coses en un context diferent pot contribuir a generar idees i solucions noves. El teu punt de vista pot convertir la més adversa de les circumstàncies en una experiència tremendament positiva. Hi ha un nombre infinit de coses de l’univers que t’estan vetades només per la teva pròpia altitud i actitud.

David Allen diu més endavant: “A vegades no soc tan llest com en altres ocasions. I la majoria de les vegades no estic tan inspirat com desitjaria. De forma que si realment vull millorar a la feina, a la vida i com a persona -i si realment soc tant peresós com pretenc ser- el més intel·ligent que puc fer és caçar al vol les idees, les expressions i les experiències quan estic en un estat de consciència més elevant. Després puc usar-les per il·lustrar-me, elevar-me i orientar-me quan no estic tan fi.

Quan estic en un estat de consciència més sublim del que és habitual, hauria d’expressar-ho escrivint una afirmació o bé un pensament inspirat.

Però el problema és que quan tinc aquests pensaments no em sembla que hagi de fer res amb ells ni que els hagi de fer servir de cap manera. Hi ha alguna cosa tan òbvia en ells que estic convençut que mai els oblidaré i que estaran sempre allí quan els necessiti. Naturalment, dos minuts després, quan em poso a pensar en la següent cosa útil i positiva, que estic segur que mai oblidaré, ja he oblidat la primera!

Quan estic en estats positius de consciència, sembla com si el món anés a seguir sempre així, de forma que no hi ha necessitat de preparar-se per a alguna cosa diferent. Però el fet que siguem capaços de ser atents, intel·ligents i inspirats no significa que puguem ser-ho sempre.

Així doncs, quan estiguis inspirat, tracta de treure el màxim partit d’això. Desenvolupa l’hàbit i troba les eines necessàries per atrapar els regals quan apareixen. Després posa’t la collita a la vista en els moments en els quals puguis donar-li millors aplicacions.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.