IN-VITA a la reflexió: 22. Has de pensar més en els teus assumptes

El que ha d'ocórrer per avançar cap a la resolució de un assumpte no és immediatament evident pel simple motiu que el correu electrònic, la carta, la idea o la situació estiguin allà. Hem de pensar. No gaire, però sí prou com per decidir quina és la següent acció requerida per activar el procés cap a la resolució...Hem de preparar-nos per aplicar el nostre poder mental per saber què és exactament el que tenim davant nostre i per tant com ho hauríem de resoldre.

Qualsevol cosa que hàgim deixat entrar en el nostre entorn interior o exterior que no hagi de romandre allà en el moment actual requereix algun tipus d’acció per la nostra part. El que ha d’ocórrer per avançar cap a la resolució de l’assumpte no és immediatament evident pel simple motiu que el correu electrònic, la carta, la idea o la situació estiguin allà. Hem de pensar. No gaire, però sí prou com per decidir quina és la següent acció requerida per activar el procés cap a la resolució. És freqüent que les persones evitin aquesta reflexió fins que la pressió es torna irresistible. El pensament mínim i imprescindible no requereix gaire temps ni gaire esforç (habitualment uns quinze segons). Però sí que requereix cert temps i esforç.

Hi ha certes circumstàncies que s’han de donar perquè puguem definir el nostre treball i puguem ser màximament eficients. I són tres coses que no es donen per si soles. Hem d’entrenar-nos per fer les tres i imposar-nos aquesta disciplina fins que es converteixin per a nosaltres en comportaments habituals i automàtics. Hem de:

  1. Prendre decisions sobre el que pretenem aconseguir en cada cas i sobre quines són les properes accions que hem d’emprendre per aconseguir-ho.
  1. Escriure tots aquests resultats i accions per realitzar, si no les realitzem en el moment mateix en què hi pensem .
  1. Consultar els recordatoris (quan efectivament estem en posició de fer alguna cosa). Quan estàs en un cert context, la màxima eficiència requereix que tinguis a la vista totes les coses que podries fer en aquest context.

Aquests tres comportaments combinats són un conjunt d’habilitats clau per al treball intel·ligent.

El món laboral quotidià dels nostres pares no requeria aquests comportaments d’esforç intel·ligent, però ara, diu David Allen, hem de preparar-nos per aplicar el nostre poder mental per saber què és exactament el que tenim davant nostre i per tant com ho hauríem de resoldre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.