IN-VITA a la reflexió: 27. L’estabilitat a un nivell fa possible la creativitat a un altre nivell

La creativitat i la llibertat són dos cares de la mateixa moneda. M'agrada el millor d'ambdós mons. Vols llibertat? Organitza't. Vols organitzar-te? Sigues creatiu. Aquesta és l'enriquidora reflexió del David Allen per aquesta setmana.

Vivim i treballem al mateix temps en molts nivells diferents. Quan sorgeixen problemes en un nivell, aquest desvia energia i atenció dels altres nivells fins que els problemes es resolen. Quan hi ha equilibri es produeix un fluix natural i sostenible d’energia creativa entre tots els nostres nivells d’activitat.

Quan realment vols aconseguir o experimentar alguna cosa, rarament perceps les coses que has de fer per aconseguir-ho com una necessitat d’organitzar-te. Simplement ho fas. Quan has d’organitzar-te, és probable que no estiguis prou motivat en el tema per al qual et cal organització.

David Allen continua explicant que s’ha trobat amb molts professionals que mantenen un ordre extremadament meticulós al seu vaixell, però la seva bústia d’entrada està totalment fora de control. Per què? Quina és la diferència entre una cosa i l’altra, en definitiva?

Quant provis què és actuar tenint les coses clares (i em refereixo a realment clares), no crec que dediquis molta més energia a pensar que “has d’organitzar-te”. Simplement ho faràs per mantenir aquella experiència.

En comparació amb Occident, Orient té un model molt diferent per aconseguir l’espontaneïtat. En l’Orient llunyà, si vols aconseguir la veritable llibertat d’expressió, potser s’espera de tu que dediquis la teva vida sencera a una estricta simplicitat i disciplina.

És difícil ser plenament creatiu sense estructura ni límits. Tracta de pintar sense una tela. La creativitat i la llibertat són dos cares de la mateixa moneda. M’agrada el millor d’ambdós mons. Vols llibertat? Organitza’t. Vols organitzar-te? Sigues creatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.