IN-VITA a la reflexió: 29. El teu sistema ha de ser millor que la teva ment perquè la teva ment pugui desconnectar

La ment és una servidora lleial i sol·lícita, però se li han d'assignar tasques que fa bé, no aquelles en les quals és inepta. Pots continuar llegint!

 

No pots enganyar la teva ment. És tota una experta en el teu sistema actual de gestió personal, i sap si cal esperar que vegis el que has de veure en el moment adequat. Sap si has decidit quina serà la propera acció. I sap si hi ha un recordatori d’aquesta acció situat en un lloc que realment vas a consultar en el moment en què podries emprendre realment aquesta acció. Si no has fet res de tot l’anterior, la teva ment no et deixarà en pau. No pot. No deixarà d’intentar recordar-te tot el que has de recordar. La ment és una servidora lleial i sol·lícita, però se li han d’assignar tasques que fa bé, no aquelles en les quals és inepta.

Treure tot el que portes al cap i prendre decisions sobre el que significa per a tu i sobre el que has de fer per aconseguir progressos donarà una gran llibertat a la teva ment. Totes les persones que ho fan de manera sistemàtica senten que el seu enfocament mental i intuïtiu s’aclareix i eleva, i veuen i experimenten les coses des d’una nova i saludable perspectiva. És com un globus d’heli, que automàticament s’eleva quan amolla les amarres. Sorgeixen noves idees i disposa també d’un punt de vista més executiu per despatxar totes les qüestions que inevitablement es plantegen. La ment accedeix a un nou nivell de funcionament. Però l’ascens a vegades pot ser de curta duració.

La revisió setmanal és imprescindible. Aquesta classe de revisió funcional de tot el que tenim en dansa no funciona per si sola. Requereix disciplina d’enfocament logístic per reservar entre una o dues hores al final de cada setmana laboral per distanciar-nos suficientment de les tasques quotidianes per mantenir-hi el control . Però la majoria de les persones es comporten com si aquesta classe de revisió fos una cosa extra, la classe de cosa que seria bo fer però que no es té temps de fer.

David Allen diu que és possible fer callar aquella molesta part de la teva ment que et recorda constantment el que hauries d’estar fent, però per a això cal dedicar entre una i dues hores setmanals a realitzar aquell exercici durant la resta de la teva vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.