IN-VITA a la reflexió: 3. Saber quins són els teus compromisos et permet triar-ne millor els nous

La concentració és clau per tenir un bon resultat al que fem a la feina i a la vida i la cooperació és el lubricant per a què aquesta energia flueixi de forma eficient. Els atletes d'élite són un exemple perfecte: la seva concentració és total i al mateix temps presten gran atenció a les realitats que els envolten i a la forma d'adaptar-se a elles per treure'ls el millor partit.

 

Al mateix capítol l’Allen diu que la concentració i la cooperació són les estratègies que combinades ens donen tota la llibertat que volem i tota l’estructura que necessitem per maximitzar la nostra efectivitat.

“Si no has realitzat un inventari complert de la teva feina actual, no podràs saber realment què és el que no pots fer.
La teva integritat t’empenyerà a assumir una quantitat infinita de coses noves per fer. Però si examines conscientment tots els teus compromisos, aquesta mateixa integritat t’obligarà a discriminar i a dir que no, doncs seràs més conscient de les teves capacitats.
Per exemple, si has previst llegir coses en diversos llocs, tindràs problemes per complir amb alguna d’aquestes lectures: però posa-les totes juntes i veuràs que en pocs minuts termines amb un bon nombre d’elles.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.