IN-VITA a la reflexió: 30. La capacitat de resposta millora la viabilitat

La majoria de drogues -ja seguin farmacèutiques o recreatives- ens protegeixen temporalment de la realitat. Fan que perdem sensibilitat a la invasió dels cossos estranys (com les bactèries o els caps). Un munt de temes pendents sense revisar pot complir fàcilment la mateixa funció. Això té remei, entra i llegeix...

Qualsevol cosa que pugui augmentar la teva receptivitat cap a allò que t’envolta, millorar el teu temps de resposta i equilibrar el teu sistema intern (eliminar respostes errònies per excés o per defecte) t’aportarà un avantatge competitiu i millorarà el teu rendiment. La sensibilitat als inputs combinada amb la capacitat d’adaptació als canvis contribueix a la supervivència d’una espècie, d’un pilot de combat i també d’una línia de producte.

La droga del desordre

La majoria de drogues -ja seguin farmacèutiques o recreatives- ens protegeixen temporalment de la realitat. Fan que perdem sensibilitat a la invasió dels cossos estranys (com les bactèries o els caps). Un munt de temes pendents sense revisar pot complir fàcilment la mateixa funció.

David Allen diu que una manera de posar sordina a la teva relació amb el món és permetre que una gran quantitat de qüestions no resoltes s’amunteguin al teu voltant fins a aixecar una fortalesa. Qualsevol input procedent de l’exterior haurà d’obrir-se camí a partir d’aleshores entre barricades de papers, centenars de correus electrònics, muntanyes d’informació i compromisos extraviats. La síndrome es reforça a si mateixa. A mesura que augmenta el desordre, genera cada vegada més racons on llançar i oblidar les qüestions desagradables o exigents.

Però també pots posar ordre als teus assumptes i acostumar-te a aquesta situació. A partir d’aleshores, deixar que les coses es quedin aquí sense processar pot resultar més incòmode per a tu que donar-los resposta. Potser això es pot convertir en una addicció, però en tot cas és una addicció que genera conseqüències més saludables i productives.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.