IN-VITA a la reflexió: 34. No pots guanyar en un joc que encara no has definit

"La gent es resisteix inconscientment a crear llistes de projectes, i no obstant això són la clau per mantenir quotidianament un control relaxat sobre la teva vida i el teu treball. Són la pedra angular de la revisió setmanal, la qual és al mateix temps i segons la meva experiència (la del David Allen) l'activitat més important per gestionar les inesgotables possibilitats que ofereix la focalització." Són consells tant evidents que passen desapercebuts. Pots continuar llegint...

Els jocs només són divertits quan tens molt clar quin és l’objectiu. La idea de jugar a futbol només es fa realitat quan hi ha un terreny de joc i una porteria al final. I l’activitat de donar-li puntades de peu a la pilota es veu màximament estimulada pel coneixement exacte del lloc on vols enviar-la. El joc del treball requereix les mateixes demarcacions i direccions.

La temible zona pantanosa que separa el pensar i el fer

Peter Drucker va dir que la tasca més important del treball intel·ligent consisteix en “definir el teu treball”. Dons bé, jo (diu el David Allen) he descobert que els principals obstacles per definir la teva feina són: 1) pensar en el que estàs fent i 2) fer alguna cosa sobre el que estàs pensant. No són hàbits fàcils d’adquirir.

La gent acostuma a estar ocupada en tota classe d’activitats sense definir clarament els seus objectius operatius, i tendeixen a pensar i parlar sobre moltes idees i possibilitats sense arribar a traduir-les mai en resultats físics.

Ambdós desafiaments queden reunits en la tasca de definir i gestionar adequadament una llista completa i real de projectes. Defineixo “projecte” com un resultat amb el qual estàs compromès i que requereix més d’una acció per complir-lo. Des del meu punt de vista, tant aconseguir un llum nou per al meu escriptori com comprar l’empresa són projectes. I d’acord amb aquesta definició és probable que tinguis entre trenta i cent projectes en aquest instant. El problema no és que els tinguis, sinó que probablement no sàpigues gaire bé si els tens.

La gent es resisteix inconscientment a crear llistes de projectes, i no obstant això són la clau per mantenir quotidianament un control relaxat sobre la teva vida i el teu treball. Són la pedra angular de la revisió setmanal, la qual és al mateix temps i segons la meva experiència (la del David Allen) l’activitat més important per gestionar les inesgotables possibilitats que ofereix la focalització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.