IN-VITA a la reflexió: 37. Utilitza la ment per pensar sobre el teu treball, en lloc de pensar en el teu treball

Hi ha una forma també per dominar el treball. Recopiles, processes, organitzes i revises, escollint simplement les teves accions en funció del que pots fer en el moment i el que vols aconseguir o conservar (el teu treball). Fins que no aconsegueixis la forma, aniràs a remolc del teu treball. Quan l'aconsegueixis, estaràs en condicions d'ampliar la teva receptivitat i la teva expressió d'allò en què consisteix realment el teu treball. Pots continuar llegint...

La teva ment no és massa bona recordant coses, en comparació amb el que pot fer un bon sistema. El que sí que fa bé es revisar les opcions i la informació disponible per resoldre el “com” de cada cosa. Però no està lliure per fer això si està tractant de recordar coses. Sense un sistema fiable, es veu obligada a treballar en un nivell inferior del que hauria de ser i es converteix en un recurs desaprofitat.

És informe, la forma?

Hi ha una qüestió relacionada amb la forma que m’intriga. Abans de tenir-la, vas a les palpentes. Quan la tens, la transcendeixes. Hi ha només un abans i un després. Mai ets només forma.

Hi ha una forma de conduir un cotxe. Abans de dominar-la, estàs concentrat en com fer-ho. Quan saps com fer-ho, uses aquesta forma per anar a algun lloc, t’expresses explorant i socialitzant en la carretera. Mai estàs simplement conduint un cotxe.

En karate vaig practicar, ens explica David Allen, unes quantes formes o katas: són un conjunt de moviments estilitzats que defineixen una sèrie de reaccions molt específiques davant dos o més adversaris imaginaris. Aprendre-les requereix una intensa concentració i disciplina. Quan les has après, la forma és l’espai dins del qual millores constantment la teva concentració, velocitat i precisió. Mai estàs realitzant simplement una kata. Un cinturó negre que es atacat en un carreró fosc no repeteix mai “la forma”. Mai és tan bonic ni tant net. Però fa el que fa amb una concentració, una rapidesa i una precisió que mai hauria adquirit d’una altra forma.

Hi ha una forma també per dominar el treball. Recopiles, processes, organitzes i revises, escollint simplement les teves accions en funció del que pots fer en el moment i el que vols aconseguir o conservar (el teu treball). Fins que no aconsegueixis la forma, aniràs a remolc del teu treball. Quan l’aconsegueixis, estaràs en condicions d’ampliar la teva receptivitat i la teva expressió d’allò en què consisteix realment el teu treball.

Forma. No pots fer res sense ella. Fins que pots fer-ho, sense ella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.