IN-VITA a la reflexió: 38. Els teus pensaments són mes valuosos del que creus

Potser les teves idees no semblen valuoses de forma immediata i evident, però moltes d'elles contenen el germen d'alguna cosa que podria arribar a ser extremadament útil.

Potser les teves idees no semblen valuoses de forma immediata i evident, però moltes d’elles contenen el germen d’alguna cosa que podria arribar a ser extremadament útil. Potser simplement no ho puguis veure encara. Dona’t la llibertat de recollir tota classe d’idees per després reavaluar-les. Convertir la presa informal de notes en un hàbit, ja sigui al rebre inputs d’altres persones -reunions, conversacions, missatges de veu- o a l’assajar una pluja d’idees pel te compte. Estableix una clara distinció entre la recopilació, el processament i l’organització, i dona’t permís per recollir qualsevol idea sense censura ni anàlisi. Els psicòlegs ho anomenen “cognició distribuïda”. És una pràctica que aportarà una gran font de creativitat a la teva feina i a la teva vida.

La llibertat i el gaudiment de la forma

Bona part del que he descobert sobre la productivitat i de l’organització personal sembla obeir a un cert ritme còsmic.

S’ha convertit per mi en un estrany punt de trobada entre el que és sublim i mundà.

La raó que trobi tanta satisfacció en el meu suau i fluid bolígraf i en un pulcre bloc de notes en blanc és la espontaneïtat que introdueixen en la meva confusa activitat de buscar idees, dissenyar plans i prendre notes. Estic convençut que les idees passaran després per un procés de digestió que revelarà en elles un valor que encara no puc veure.

M’encanta la combinació d’escriure notes a mà i després integrar-les i processar-les per ordinador.

La meva vida i el meu treball, diu David Allen, semblen seguir un ritme semblant, però a major escala. Segueixo cicles d’entre sis i dotze mesos durant els quals desenvolupo com a boig nous projectes i coses per fer. Després dedico els següents sis o dotze mesos a la tasca d’arrodonir, organitzar i desenvolupar les idees per recuperar cert control.

Expansió i contracció. Creació i compleció. Hemisferi dret, hemisferi esquerre. Yin i yang. Com més cerquem l’equilibri entre aquestes polaritats, més productius som. Assegura’t que et permets usar totes les eines necessàries per realitzar aquest procés.

I afegeix a tot allò una interacció encara més subtil: en la teva expansió descobreixes noves formes d’ordre. La disciplina et permet desvelar l’infinit. Pregunta-li a un bon jardiner. Expressa’t amb llibertat i sorgirà una direcció. Aplica’t de forma concentrada i florirà la creativitat.

Estimulant, veritat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.