IN-VITA a la reflexió: 42. Com millor et van les coses, millor t’haurien d’anar

La metodologia de la "ment com aigua" no reemplaça la necessitat de ser intel·ligent i reflexiu en cada moment. Simplement et permet realitzar els teus salts intuïtius des d'una plataforma sòlida de confiança, en lloc de fer-ho des de la lliscadissa pendent de l'esperança. Continua llegint...

A mesura que augmentes el teu flux de feina, a mesura que produeixes més valor amb menys esforç, la teva responsabilitat i el teu interès es desplacen automàticament cap a problemes i oportunitats majors. Espera i veuràs. Augmentar la teva eficàcia no és el camí més fàcil, però és sense dubte el que més recompensa.

Salta!

Cada decisió que adoptem sobre què fer a continuació implica assumir intuïtivament un risc.

La major part del meu programa de formació, diu David Allen, es dirigeix a instal·lar un cert procés de pensament i un bon sistema per netejar l’armari psicològic, a la vegada que situa la perspectiva a l’horitzó adequat per prendre bones decisions. Però mai respon a la pregunta: Què és el millor que puc fer ara?

Molt sovint la gent voldria poder treure’s de sobre la responsabilitat de prendre decisions intuïtives constants a prop de la distribució dels seus recursos en cada moment. Per això les estructures basades en prioritats ABC o en llistes diàries de coses per fer han resultat sempre tan atractives.

Malgrat això, la realitat sempre troba la forma d’exigir més de nosaltres. A mesura que madurem en la vida i en la feina, augmenten enormement la subtilesa, la complexitat i les variables implicades en el joc. Les respostes simples són la majoria de les vegades massa simplistes.

Així doncs, com podem saber realment què hauríem de fer a continuació? Prepara’t per al pitjor, imagina el millor i tira pel camí d’enmig. “Preparar-se per al pitjor” significa que s’han de lligar caps i no ser vulnerable a l’autodevaluació que suposen els compromisos poc clars o no renegociats. “Imaginar el millor” vol dir que s’ha de mantenir l’enfocament en els resultats i en les energies més positives. “Tirar pel camí d’enmig” estimula a saltar.

La metodologia de la “ment com aigua” no reemplaça la necessitat de ser intel·ligent i reflexiu en cada moment.

Simplement et permet realitzar els teus salts intuïtius des d’una plataforma sòlida de confiança, en lloc de fer-ho des de la lliscadissa pendent de l’esperança.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


*