IN-VITA a la reflexió: 42. Com millor et van les coses, millor t’haurien d’anar

La metodologia de la "ment com aigua" no reemplaça la necessitat de ser intel·ligent i reflexiu en cada moment. Simplement et permet realitzar els teus salts intuïtius des d'una plataforma sòlida de confiança, en lloc de fer-ho des de la lliscadissa pendent de l'esperança. Continua llegint...

A mesura que augmentes el teu flux de feina, a mesura que produeixes més valor amb menys esforç, la teva responsabilitat i el teu interès es desplacen automàticament cap a problemes i oportunitats majors. Espera i veuràs. Augmentar la teva eficàcia no és el camí més fàcil, però és sense dubte el que més recompensa.

Salta!

Cada decisió que adoptem sobre què fer a continuació implica assumir intuïtivament un risc.

La major part del meu programa de formació, diu David Allen, es dirigeix a instal·lar un cert procés de pensament i un bon sistema per netejar l’armari psicològic, a la vegada que situa la perspectiva a l’horitzó adequat per prendre bones decisions. Però mai respon a la pregunta: Què és el millor que puc fer ara?

Molt sovint la gent voldria poder treure’s de sobre la responsabilitat de prendre decisions intuïtives constants a prop de la distribució dels seus recursos en cada moment. Per això les estructures basades en prioritats ABC o en llistes diàries de coses per fer han resultat sempre tan atractives.

Malgrat això, la realitat sempre troba la forma d’exigir més de nosaltres. A mesura que madurem en la vida i en la feina, augmenten enormement la subtilesa, la complexitat i les variables implicades en el joc. Les respostes simples són la majoria de les vegades massa simplistes.

Així doncs, com podem saber realment què hauríem de fer a continuació? Prepara’t per al pitjor, imagina el millor i tira pel camí d’enmig. “Preparar-se per al pitjor” significa que s’han de lligar caps i no ser vulnerable a l’autodevaluació que suposen els compromisos poc clars o no renegociats. “Imaginar el millor” vol dir que s’ha de mantenir l’enfocament en els resultats i en les energies més positives. “Tirar pel camí d’enmig” estimula a saltar.

La metodologia de la “ment com aigua” no reemplaça la necessitat de ser intel·ligent i reflexiu en cada moment.

Simplement et permet realitzar els teus salts intuïtius des d’una plataforma sòlida de confiança, en lloc de fer-ho des de la lliscadissa pendent de l’esperança.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.