IN-VITA a la reflexió: 44. El teu poder és proporcional a la teva capacitat de relaxació

Estar relaxat i ser capaç de concentrar-te en allò que tens al davant, quan ho tens davant, en la mesura justa en què ho mereix, és una habilitat poderosa. És el context que et permet accedir al màxim poder. Continues llegint?

La velocitat i la precisió són els ingredients clau de tot moviment efectiu en les arts marcials, i estar relaxat permet maximitzar el control i la concentració. Val el mateix per a qualsevol altra activitat? Quan estàs tens, no ets eficaç trencant maons ni taules; ni reduint quatre atacants en un carreró fosc; ni negociant un tracte; ni tenint una conversa adequadament profunda i substancial i arriscada amb el teu soci, la teva esposa o el teu fill. El millor és estar relaxat. Descobreix què és el que et produeix estrès i intenta resoldre-ho -ara- si vols ser realment efectiu en tots els nivells de la teva vida. Estar relaxat i ser capaç de concentrar-te en allò que tens al davant, quan ho tens davant, en la mesura justa en què ho mereix, és una habilitat poderosa. És el context que et permet accedir al màxim poder.

La majoria de les persones pensen molt sobre d’un gran nombre de temes de la seva vida i la seva feina, qüestions que són bàsicament improductives, que estan allunyades dels seus objectius i que els provoquen un estrès innecessari. Això no és una forma d’opressió, sinó directament una esclavitud. Per què ens ocorre això? És el nostre cervell un tirà que ens controla i ens castiga? No, el nostre cervell és un servidor meravellós però no especialment intel·ligent, que tracta frenèticament de complir amb les obligacions que li han estat imposades pels nostres compromisos interns i pels nostres acords amb els altres i amb nosaltres mateixos.

No obstant això, la part realment intel·ligent de nosaltres (bastant diferent de la xerrameca mental que ens acompanya) pot assumir el control en els moments clau. Pot reconèixer els acords i les qüestions pendents a la vida i a la feina, decidir el que fa falta per resoldre-les i renegociar totes aquelles opcions amb un mateix, amb elegància. Sap que només pot fer una cosa cada vegada, i accepta que certes coses no es poden fer. És capaç de crear el context adequat per a l’autèntica llibertat mental. Però simplement no pot assumir el ple control d’una situació a menys que pugui gestionar tots aquells resultats i accions amb l’ajut d’algun sistema extern, objectiu i revisable.

David Allen diu que si realment t’esforces per descobrir el que preocupa a la teva ment i busques la forma de resoldre-ho (decidir resultats i properes accions, disposar recordatoris integrats en un sistema total i fiable, sotmès a una revisió adequada), trobaràs la motivació necessària per realitzar aquesta inversió de temps. I aconseguiràs l’augment de productivitat que procedeix naturalment de l’augment a la llibertat personal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.