IN-VITA a la reflexió: 49. Les petites coses, fetes de forma consistent, tenen un gran impacte

Es tracta simplement de potenciar els comportaments proactius en lloc dels reactius, i fer-se càrrec dels aspectes mundans de la vida i del treball a mesura que es presenten. Vols continuar llegint? Clica.

Els grans canvis no es produeixen per encantament sinó com a resultat d’un compromís ferm en algun nivell d’interacció. Una inversió automàtica d’un petit percentatge dels teus ingressos, assistir a una sessió de gimnàstica a la setmana, compartir habitualment la teva realitat amb els teus companys de feina o amb la teva família, seure i realitzar una petita reflexió o contemplació cada nit: aquestes són les claus de qualsevol progrés significatiu.

No es tracta de desenvolupar noves habilitats o comportaments. Es tracta simplement de potenciar els comportaments proactius en lloc dels reactius, i fer-se càrrec dels aspectes mundans de la vida i del treball a mesura que es presenten.

La diferència entre estar un pam per sobre de l’aigua o un pam per sota és enorme. Però el que marca aquesta diferència és probablement menys del que imagines.

La part dolenta és que només fa falta un volum igualment petit de comportament consistentment negatiu per crear conseqüències no desitjades significatives. Potser sembla que una tendència excessiva a l’autocrítica és un tema menor, però promou una baixa autoestima i un rendiment menor en conjunt. Petites coses, sense corregir, poden crear els pitjors problemes.

D’una forma o una altra, les petites accions que realitzem habitualment són la clau dels resultats globals que obtenim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.