IN-VITA a la reflexió: 51. És més fàcil moure’s quan ja s’està en moviment

En algun punt de les nostres vides tots aprenem que del que realment es tracta és de rendir-nos a -i cooperar amb- algun aspecte més gran de l'univers. Vols continuar llegint? Clica...

Diu David Allen que costa molt més esforç posar-se en moviment que canviar-ne la direcció. Si estàs positivament embarcat en alguna cosa, en qualsevol part de la teva vida, et serà més fàcil respondre als canvis i resoldre qualsevol altre assumpte.

La principal raó que et sentis molt millor quan implementes els mètodes de recopilar, processar, organitzar i gestionar intuïtivament l’inventari total del teu treball no és que et permeti fer menys treball. És perquè et posa automàticament en el seient del conductor, en el centre del teu univers. Deixes de ser un efecte per convertir-te en una causa.

Malgrat l’estrès que genera als nostres dies l’excés de compromisos i de temes pendents, no són aquests els veritables culpables. Moltes vegades et trobaràs gaudint en situacions en les quals estàs “sol contra tot”. Tracta de navegar sol per l’oceà… o simplement d’aixecar-te aviat del llit alguns matins!

L’angoixa sorgeix quan deixes anar les regnes i deixes de dirigir les teves pròpies energies. En realitat, tots estem sempre a mercè de potències més grans que nosaltres mateixos, i en algun punt de les nostres vides tots aprenem que del que realment es tracta és de rendir-nos a -i cooperar amb- algun aspecte més gran de l’univers. Aquesta classe de renúncia al control és en realitat una energia molt positiva i molt orientada, no la destructiva experiència de veure’s sepultat sota els innombrables detalls de la teva vida.

Tractar d’ignorar les coses que reclamen la teva atenció és com tractar d’evitar que el vaixell es sacsegi.

Respondre a les preguntes “quin és el resultat que persegueix?” i “quina és la propera acció?” et col·loca una altra vegada el timó a les teves mans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.