IN-VITA a la reflexió: 6. Tenir dos compromisos diferents a la ment porta a l’estrès i al fracàs

L'actitud davant dels esdeveniments de la vida és clau per poder afrontar-la de la millor manera possible. La nostra actitud la podem millorar si volem perquè només depèn de nosaltres. La implicació amb allò que fem com a mínim proporciona satisfacció, que no és poc. Allen compta amb el fet que les persones que cerquen un mètode per organitzar-se millor volen conscientment resoldre més satisfactòriament els seus assumptes. Amb aquesta reflexió fem el parèntesi de l'estiu, tornem el 18 de setembre, espero que les trobeu a faltar. No hi ha cap altra pretensió que transmetre coneixements bons i positius. A reveure,

“En un nivell subliminal cadascú és conscient de tots els seus compromisos, els grans i els petits, els personals i els professionals: tots estan emmagatzemats en una RAM psíquica, a menys que estiguin definits i revisats de forma conscient i objectiva. Malgrat això, aquella part de la psique no té noció del passat o del futur, de tal forma que quan se li demana que mantingui presents dos incompliments, es produeix frustració i ansietat.

La part creativa de la ment està tractant de complir amb els dos al mateix temps, això no ho pot fer, però tot i així no abandona, segueix provant i provant i provant…”

Allen diu que “quan es reconeix i s’assumeix una meta o un projecte, s’ha de seguir “reaccionant” davant d’ell per donar-li expressió i compliment. En això consisteix precisament la capacitat de respondre proactivament. Quan hi ha una preparació i sensibilització per ser capaç d’avaluar i despatxar adequadament qualsevol assumpte, augmenta la maduresa per fer-ho amb resultats cada vegada millors”.

4 respostes a «IN-VITA a la reflexió: 6. Tenir dos compromisos diferents a la ment porta a l’estrès i al fracàs»

 1. Tots anem amb molta saturació i volem poder fer front als reptes plantejats a curt o llarg termini.
  Gràcies per les teves aportacions Carme!!!
  Bon estiu

 2. Gràcies Joana, companya del grup IN-VITA, tenim l’oportunitat de cercar eines que ens ajudin a resoldre millor els esdeveniments laborals i personals. Tots podem aportar!

 3. Moltes gràcies Carme,

  cada setmana espero les teves recomanacions. Desitjo conèixer ja quina ens propossaràs al setembre.

  Bon estiu

  1. Gràcies, Mònica.
   David Allen desperta alguna part del cervell, allà on l’obvi és avorrit, i dóna pautes perquè la gestió conscient dels assumptes personals i laborals pugui ser més divertida i satisfactòria.
   Me n’alegro molt de que esperis les recomanacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.