IN-VITA a la reflexió: 7. Les prioritats només funcionen en l’àmbit conscient

"Totes les accions i projectes tenen una importància relativa, però només després que s'hagin comparat conscientment. Si hi ha alguna cosa arxivada a la memòria (RAM psíquica), utilitzarà un espai mental inadequat i improductiu. Mantenir un inventari complet, actualitzat i que es puguin revisar totes les qüestions obertes, no importa com són de grans o de petites, és un requisit per establir prioritats fiables."

Tal com vaig anunciar al mes de juliol, continuem amb aquesta secció adreçada als companys de l’Ajuntament i que té que veure amb els consells que David Allen dóna per organitzar-nos millor a la vida i a la feina. El grup IN-VITA té la voluntat de fer-vos arribar aquestes reflexions per millorar el nostre dia a dia.

David Allen parla del perill dels projectes “no tan importants”: diu que si no es tenen en compte les qüestions d’importància secundària, perquè s’han d’atendre les crisis, el que és més urgent, aquestes qüestions secundàries s’acaben convertint en crisis per no haver-les tingut en compte. Aquesta, diu, és una síndrome que no es corregeix per si sola, sinó que es perpetua.

La solució que dóna és que si hi ha alguna cosa a la llista de projectes, s’han de decidir les properes accions i revisar-les regularment, sense establir distincions entre ells.

No passa res, diu, si no actues respecte d’algun projecte, sempre que es tingui clar què és el que s’hauria de fer i que no fer-ho sigui una decisió conscient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.