Inauguració de la Mostra artística L’Odissea o el dret humà a l’asil, 25 de maig

Tindrà lloc aquest dijous 25 de maig, a les 19h al Centre d'Art Can Castells. La mostra és el resultat de la col·laboració entre el CCCA i la Unitat de Cooperació, Solidaritat i Pau. Es configura amb obra d'artistes santboianes i santboians i també d'altres artistes que reflexionen i reivindiquen el dret d'asil.

 

L’acte d’inauguració comptarà amb el testimoni d’una persona refugiada i amb alguns dels artistes participants, que oferiran una breu reflexió sobre la seva obra.

En motiu de la Mostra, l’il·lustrador Juan Linares reivindica amb un fresc realitzat adhoc en una de les parets del CCCA les vies segures per accedir l’asil.
En Això s’ha d’haver viscut, documental que s’estrena en el marc d’aquesta mostra, les memòries de la Sra. Cos ens transporten de l’exili català de l’any 1939 a la situació actual dels refugiats i refugiades.
Rebost III de Miquel Duran també estableix un vincle entre l’exili republicà i la situació actual.
La necessitat de refugi queda reivindicada en la videoinstal·lació de Juan Carlos Lozano i també en les peces de Clara Gassiot, on l’artista gironina s’interroga sobre les limitacions a la llibertat que poden produir-se en un refugi.

Aquesta imatge pertany al catàleg de la mostra.

En la mostra hi ha també representat part del col·lectiu artístic de la ciutat amb obres que es podran veure per primera vegada dels artistes santboians Laura del Valle, Humbert Ruiz, Manel Morales i Emilio Rosales.

Adjuntem el catàleg que s’ha preparat de la mostra, a la columna de la dreta.

La imatge d’aquest post és la postal de l’exposició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.