La Policia Local, bressol de campions!

Que la nostra policia local compta amb nombrosos membres que fan de l'esport la seva forma de vida habitual no és un secret. El que ja no és tan habitual és que algun d'ells representi a Espanya en competicions d'alt nivell. Avui coneixem una mica el Ferran García, agent de la policia local i esportista vocacional.

Fa només uns dies que el Ferran García, company de la nostra Policia Local, va finalitzar la seva participació als Jocs Mundials de Policies i Bombers 2022, celebrades a Rotterdam (Països Baixos), representant a la delegació d’Espanya i Sant Boi, amb un bagatge d’una medalla de plata en la disciplina de natació en aigües obertes, una altra medalla de plata en 800 m lliures piscina i una de bronze en 1.500 m lliures piscina.

Per tal de conèixer-lo una mica més, hem fet petita entrevista al Ferran que gustosament ens ha contestat, la qual transcrivim a continuació.

Fernando, des de quan formes part de la nostra policia local i quina va ser la teva motivació per ingressar al cos?

Porto 25 anys com a Policia Local, tots ells a Sant Boi. Sempre m’ha agradat el contacte amb la gent i poder ajudar els altres. És una professió vocacional.

 

Si no haguessis estat Agent de Policia, quina altra ocupació t’hagués agradat portar a terme?

Una altra professió per la que sempre m’he sentit atret és ser bomber.

 

Ens podries comentar, des del teu punt de vista personal, el millor i el pitjor d’exercir com a agent de policia?, que t’aporta la teva professió?

El millor de ser policia és el tracte amb la gent, veure’s recompensat a nivell personal quan la teva feina ha servit per ajudar a algú.

Des de fora es té la visió de que la policia només està per denunciar, però més del 90%  de les nostres actuacions són assistencials. No és una feina física, però si que desgasta moltíssim psicològicament. Veiem el millor i el pitjor de la societat, hi ha actuacions que et deixen molt tocat com a persona. La major part de les coses que passen i veus, no les pots comentar amb ningú, te les guardes dins i això a poc a poc va fent efecte. 

Ser policia m’ha donat la possibilitat d’aprendre i créixer com a persona. Al llarg de la meva carrera he anat acumulant amics tant dintre com a fora de la Policia.

 

Parlant una mica sobre les teves preferències personals d’entreteniment i oci, ens pots comentar què t’agrada fer quan et treus l’uniforme?

M’agrada fer esport. Aquest em va molt bé per desconnectar i  no emportar-me els problemes a casa. També m’agrada el cinema. Però per sobre de tot m’agrada llegir. Llegeixo molt.

 

Què significa per a tu, en la teva vida personal, la pràctica regular de l’esport i quines són les modalitats esportives que més t’agrada practicar?

Porto tants anys practicant esport i m’agrada tant que no entenc la vida sense practicar-ho. L’esport és un medi per estar en forma, però també et permet conèixer gent amb les teves mateixes aficions, vivències inoblidables.

El triatló ha sigut l’esport que més anys he practicat, suposo que en englobar tres esports diferents el fa molt atractiu. També he practicat muntanyisme. Vaig començar amb 6 anys al club excursionista de la meva escola.

 

Tenim constància que has pogut participar en diverses competicions esportives al llarg de la teva vida, fins i tot representant a Espanya, ens podries enumerar algunes d’elles?

He participat en més de cent triatlons de totes les distàncies, des de distància Sprint a Ironman. He participat en dos campionats del món de llarga distància, un a França i l’altre a Holanda.

En natació he realitzat diverses travesses nedant, sent les més destacables la Travessia de la Batalla de Rande de 27 km i la Travessia Cabrera-Mallorca de 25 km.

Des de l’any 2003 he participat 3 vegades en els World Police and Fire Games (WPFG) representant a Sant Boi i a Espanya.  He competit en natació i aigües obertes, obtenint un total de 8 medalles, 1 d’or, 2 de plata i 5 de bronze. Els WPFG són un esdeveniment esportiu bianual en el que participen més de 10.000 atletes de tot el món i  en el que es competeix en 63 modalitats esportives.

Al 2018 també vaig participar als European Police and Fire Games (EPFG) celebrats a Algeciras (Càdis), on vaig aconseguir 10 medalles, 2 d’or, 6 de plata i 2 de bronze, competint en natació i aigües obertes.

 

Què és el que et porta a competir en proves d’alt nivell esportiu i de gran esforç físic?

La superació personal. Sempre hi ha nous objectius, noves metes.

 

Tens a la vista alguna altra fita competitiva?

El meu pròxim objectiu seran els WPFG que se celebraran al mes de juliol de 2023 a Winnipeg (Canadà).

No rebo cap mena d’ajuda, totes les despeses del viatge (avió, hotel, inscripció, etc…) corren pel meu compte, això fa més difícil el poder participar en grans esdeveniments com aquest i poder representar al meu Ajuntament i al meu país.

 

No et preguntarem la teva edat, Fernando però, fins quan creus que seguiràs practicant proves competitives d’aquest tipus?

No em poso una data límit, mentre el cos ho permeti i segueixi gaudint de l’esport seguiré entrenant al màxim nivell.

 

T’han respectat les lesions durant els teus anys d’esportista d’alta capacitat?

Les lesions són la creu de la moneda. Al llarg de la meva carrera com a esportista he tingut més d’una lesió important. Va ser el motiu de la meva retirada del triatló. L’edat tampoc ajuda. Un no té la mateixa motivació i energia de quan és jove, però la il·lusió pel que un ho fa compensa la resta.

 

Què vas sentir en ser guardonat al pòdium de la teva última competició?

Les aigües obertes són el que més m’agrada, i encara que no he pogut revalidar el primer lloc que vaig aconseguir al 2019 a Chengdu (Xina), i després de tot el que hem passat aquests anys (Covid, confinament….), un segon lloc sap a or. Llàstima dels 11 segons que em va treure el Lituà en l’últim sprint després d’haver nedat junts durant 3.200 m.

Quan puges al podi et ve al cap tot el que has tingut que fer per arribar allà dalt: hores d’entrenament, hores que tens que treure d’estar amb la família, amics… Gran part de l’èxit és d’ells, sense el seu recolzament seria impossible aconseguir-ho. 

 

Vols compartir amb els lectors alguna altra coseta que creguis interessant?

Fer esport et manté viu, així que convido tothom que el practiqui.

 

Esperem, Fernando, que puguis seguir representant Sant Boi i Espanya en moltes altres competicions internacionals, que les lesions et respectin i puguis gaudir d’allò que més t’omple en companyia de les persones que més estimes.

Molta sort, Ferran!

Orgull de company!

P.D.: Us deixem enllaç a la pàgina web dels World Police and fire Games 2022

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.