“La teva sang diu coses. Comparteix-les”. Sant Boi es prepara per a 12 hores de donacions ininterrompudes

Can Massallera serà l'escenari d'aquesta activitat especial, que tindrà lloc el divendres 21 de juliol de 9 a 21 hores. Cada dia calen 1000 donacions per garantir que tothom tingui sang quan en necessita. Recorda que per donar sang no cal estar en dejú i cal portar el DNI . Si tens qualsevol dubte, consulta els nostres professionals. Vine a donar sang!

 

El proper divendres 21 de juliol Sant Boi de Llobregat viurà una nova edició de la Marató de Donants de Sang, que enguany està dedicada als grups sanguinis.

A Can Massallera (C/ Mallorca, 30) de 9 a 21 hores, i que té com a objectiu impulsar la donació de sang durant l’estiu, època de l’any en què les reserves de sang baixen fins a un 30%.

Falca emesa per Ràdio Sant Boi de l’esdeveniment, durada de 52 segons:

La teva sang diu coses. Comparteix-la’. Aquest és l’eslògan de la Marató de Donants de Sang, que vol posar de relleu la informació que es pot saber d’una persona a partir del grup sanguini: com ara de qui pot rebre sang, a qui pot donar-ne o quins usos pot tenir la seva sang.

 L’etiqueta #MSangSantBoi servirà per difondre l’esdeveniment a les xarxes socials.

  • La donació de sang, un hàbit cívic

 Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre a tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang.

De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades i els homes 4.

La Marató de Donants de Sang a Sant Boi està organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, i col·laboren:

-Associació de Donants del Baix Llobregat

-Creu Roja de Sant Boi

-Radio Sant Boi FM 89.4

-Embajada Mundial de Activistas por la Paz

-Nueces de California (ens obsequiaran amb els seus productes per a tots els donants de sang)

-Complex Esportiu Baldiri Aleu (sortejarà abonaments i entrades a diferents activitats en el seu Complex Esportiu),

-Espai Lúdic (ens faran una actuació, una funció teatral, a les 17.30 hores)

-Country Sant Boi (ens faran una sessió de vall de Country, a les 19 hores)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.