L’Ajuntament de Sant Boi, nou membre del consell rector de la Xarxa Innpulso

L'Ajuntament de Sant Boi ha entrat a formar part del consell rector de la Red Innpulso el 17 de gener. Ara ja en són 62 els ajuntaments que la integren, dels quals 9 som catalans. Ser en aquesta xarxa és una oportunitat per potenciar la innovació a les ciutats, espai de contacte de recursos i informació amb altres municipis i una oportunitat per obtenir finançament i infrastructures per al desenvolupament tecnològic i econòmic de les nostres ciutats.

Sant Boi ha entrat a formar part del nou consell rector de la Red Innpulso.

Aquesta xarxa de municipis aplega localitats reconegudes pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat amb el distintiu Ciudad de la Ciencia i la Innovación per l’esforç i el compromís en aquesta matèria. L’Ajuntament de Sant Boi forma part de la Xarxa Innpulso des de la seva creació l’any 2010. En l’actualitat en som membres 62 municipis, 9 de Catalunya.

El passat dimarts, dia 17 de gener, va tenir lloc la reunió del ple de la Red Innpulso al saló d’actes del Ministeri, a Madrid. S’hi va escollir i constituir el nou consell rector. Sant Boi va rebre 35 vots d’un total de 55. Els nous membres escollits van ser Sant Boi, Terrassa i Alcoi, juntament amb Ermua, que ja en formava part. També hi continuaran Santander i Los Santos de Maimona.

La presència en aquesta xarxa és una plataforma estratègica per potenciar la innovació a les nostres ciutats, un fòrum de contacte permanent de recursos i informació amb altres municipis, un espai d’interlocució amb el Ministeri en la defensa del món local com a actor clau de la innovació i una oportunitat per a la captació de finançament i infraestructures per al desenvolupament tecnològic i econòmic.

El concepte d’innovació que defensa la xarxa Innpulso es fonamenta principalment en la innovació de caràcter tecnològic, però també en la innovació social i en la innovació en el sí de la pròpia administració. I és aquí on Sant Boi pot jugar un paper efectiu.

Per altra banda, formar part d’aquest consell rector juntament amb un altre ajuntament català, com és Terrassa, garanteix la presència de Catalunya en la direcció d’aquesta xarxa d’àmbit estatal.

L’alcaldessa ha defensat en diferents ocasions la innovació com “un instrument imprescindible per millorar els serveis públics i fer progressar les ciutats”. És per això un motiu de satisfacció i un estímul per continuar innovant.

 

 

Imatge de la Xarxa Innpulso

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.