Les 10 primeres mesures de la nova etapa del govern municipal

L'alcaldessa ha volgut començar aquesta nova etapa impulsant, de forma immediata i consensuada, 10 mesures que simbolitzen el compromís del govern municipal amb les necessitats reals de la ciutadania. Aquestes primeres actuacions, basades en l'exemplaritat, la sensibilitat social i la utilitat pública, permetran reduir recursos més prescindibles per destinar-los allà on és més necessari.

1 – Menys càrrecs
Una de les primeres decisions de la nova etapa del govern municipal ha estat reduir el nombre de membres de la Junta de Govern. També s’ha suprimit el Gabinet d’Alcaldia. Aquestes i altres mesures de reducció de càrrecs polítics i de confiança permetran augmentar les partides destinades a atendre necessitats socials.

2 – Sense cotxe oficial
L’alcaldessa ha decidit no utilitzar el cotxe oficial com a exemple personal d’austeritat i compromís.

3 – Aparcament sense reserva
L’aparcament situat al costat de la Casa de la Vila, reservat fins ara per als representants polítics municipals, es posarà a disposició de la ciutadania que hagi de realitzar gestions a l’Ajuntament.

4 – Nou Viure Sant Boi
La revista municipal canviarà a partir de setembre amb un nou format més senzill, útil i econòmic. D’aquí ben poc es podrà accedir a tots els serveis municipals, les activitats ciutadanes i el comerç local a través del telèfon mòbil mitjançant una APP.

5 – Lluita contra l’atur
El govern municipal ha decidit dedicar 1 milió d’euros a la promoció de l’ocupació a través de dues mesures: la implantació d’un programa d’ajuts a las empreses per incentivar la contractació de persones en situació d’atur i un pla d’intervenció als barris.

6 – Alcaldia als barris
L’activitat de l’alcaldessa se centrarà als barris de la ciutat. Per fer-ho, traslladarà temporalment l’alcaldia a cadascun dels districtes per conèixer directament les necessitats de les persones i cercar una resposta conjunta que permeti satisfer-les.

7 – Tenir cura de l’espai públic
L’Ajuntament vol millorar l’espai públic atenent les demandes de la ciutadania. Es posarà en marxa un pla d’ocupació nou que permetrà contractar les 50 persones que formaran part dels equips de treball d’intervenció immediata en els barris (manteniment, neteja, jardineria, etc.)

8 – Més ajuts socials
Les mesures d’estalvi impulsades pel govern municipal permeten alliberar recursos econòmics per atendre les persones que més ho necessiten. Així, es triplicarà l’ajut per cobrir les necessitats bàsiques en alimentació de les famílies. S’ampliaran les partides destinades a persones vulnerables (alimentació, habitatge i subministraments). També es modificaran els criteris d’accés als ajuts per ampliar la cobertura de les necessitats socials bàsiques.

9 – Més beques d’estudi
Amb la finalitat d’afavorir la igualtat d’oportunitats, l’equip de govern ha decidit duplicar la partida destinada a beques d’estudi juvenils.

10 – Més beques menjador
Davant de les retallades dictades per altres administracions, l’Ajuntament assumirà el cost de les necessitats bàsiques en matèria d’alimentació infantil de les famílies amb menys recursos augmentant la cobertura de les beques de menjador escolar i altres ajuts.

Més endavant anirem ampliant la informació sobre com s’implementaran aquestes mesures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.