Nou espai virtual d’informació sobre la resposta local a la pandèmia

Aquesta setmana s’ha obert un nou web a iniciativa del Gabinet d’Alcaldia de l’Ajuntament, Sant Boi al teu costat: https://alteucostat.santboi.cat/.

Sent múltiples les accions que s’estaven duent a terme per donar resposta a la crisi sanitària a Sant Boi i a les seves conseqüències socials i econòmiques, es va veure la necessitat de recopilar i ordenar de forma sistemàtica tot aquest conjunt de mesures.

Aquesta és la primera raó de ser d’aquest nou espai: facilitar el coneixement i l’accés a tota mena de recursos, serveis i activitats que s’han desplegat a la ciutat, fos a iniciativa de l’Ajuntament o de la ciutadania i teixit econòmic de la ciutat, per contenir la pandèmia i pal·liar els efectes sobre les persones i les activitats econòmiques. En un futur, podria assumir altres funcions i incorporar altres continguts.

Funciona com un espai de distribució de continguts, enllaçant amb les publicacions d’origen on normalment es trobarà la informació més detallada sobre el fet en qüestió, i que es va actualitzant permanentment.

Està organitzat en 4 blocs:

  1. Mesures municipals. Serveis, actuacions i informacions que l’Ajuntament ha posat a disposició de la ciutadania, en àmbits molt diversos: des del suport econòmic a les persones, a la neteja i desinfecció dels espais públics o la facilitació d’accés als ajuts d’altres administracions.
  2. Iniciatives Solidàries. Recull totes aquelles propostes que han sorgit des de la ciutadania, els comerços i les empreses de la ciutat per donar suport a les persones sobre les quals ha impactat més la crisi sanitària i per reforçar i cooperar amb els serveis públics que estan operant en primera línia per revertir la situació actual.
  3. Pla de Xoc. És el programa d’acció aprovat per l’Ajuntament que concentra les principals actuacions per sostenir les persones i activitats econòmiques que han patit en major mesura les conseqüències de la crisi del Covid-19 i facilitar-los recuperar la situació d’origen. Aquest apartat inclourà tota la informació sobre els ajuts i les iniciatives a mesura que vagin veient la llum, així com tota la informació derivada del seguiment del pla i l’avaluació del seu impacte en la millora de les condicions de vida de les persones beneficiàries d’aquest programa.
  4. Memòries d’actuació. Són els productes que periòdicament es publicaran per donar compte de les mesures i actuacions que hagin vist la llum durant el període de temps en qüestió (en principi, de forma mensual). Es nodreixen directament de les mateixes notícies que el web i comparteixen la mateixa estructura. La primera va sortir en motiu del ple municipal extraordinari on s’aprovà el Pla de Xoc i contemplava totes les mesures municipals entre el 12 de març i el 15 d’abril del 2020.

 

Una resposta a «Nou espai virtual d’informació sobre la resposta local a la pandèmia»

  1. Em sembla molt interessant i ajuda molt tot el que publiqueu, en aquest moments tan difícils. Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.