Nova OOMM reguladora de l’ús de l’espai públic per part de cicles, bicicletes i VMP

El meu fill de 14 anys pot portar un patinet elèctric?, em poden multar si no porto casc quan circulo en aquest?, puc portar el meu fill petit a l’escola en el patinet o la bici?

 

 

 

 

Ara si!. Totes aquestes qüestions quedaran solventades amb la nova OOMM.

Un cop arribades les fases d’alleujament del confinament  de les persones degut a la pandèmia en que tot el país s’ha trobat immers i la mobilitat de les persones torna a poc a poc a la normalitat, l’Ajuntament fa pública la nova Ordenança reguladora de l’espai públic per part de cicles, bicicletes i vehicles de mobilitat personal.

No cal dir que ja des de fa un temps, diversos enginys mecànics i elèctrics s’han incorporat a la nostra quotidianitat en quant a la mobilitat es refereix i  s’obre, a partir d’ara, una porta al canvi d’hàbits sobre els desplaçaments individuals que podria significar una millora en matèria de sostenibilitat i optimització del temps emprat en aquests.

Alguns d’ells ja convivien entre nosaltres des de temps molt pretèrits com és la bicicleta. Vehicle amb majúscules que actualment viu un repunt en el nombre de vendes. Des del nostre Equip, us animem a fer de la bici el vostre mitjà de transport preferit per als vostres desplaçaments curts/mitjans i individuals .

D’altres, com el patinet elèctric, o els anomenats amb anglicismes com el hoverboard, single wheel o segway, pertanyen a una época més contemporània que es regeix, sovint, per tendències o modes passatgeres. D’aquests, el que ha irromput amb més força en el nostre dia a dia i que sembla que ha arribat per quedar-s’hi, ha estat el patinet elèctric i resulta estrany sortir de casa i no veure algun jove, o no tan jove, amb un d’ells circulant per la calçada, vorera o espai per a vianants.

És per això que s’ha fet necessària la incorporació d’eines que regulin l’accés a aquests tipus de vehicles, els espais per on poden circular, els elements dels que han d’anar dotats i les obligacions que els seus conductors i conductores hauran d’adoptar per poder assolir un nivell òptim i eficient de convivència entre tots els actors presents a la via pública.

Tot això precisament serà el que trobareu a la nova Ordenança que us deixem a l’apartat de documents relacionats o clicant aquest vincle.

Si us plau, preneu un temps per llegir-la en companyia dels vostres fills, filles o persones que coneixeu que facin ús d’aquests tipus de vehicles.

Segur que així, entre tots i totes, ajudem a construir un Sant Boi més solidari,  cívic i sostenible.

Seguim…

 

 

3 respostes a «Nova OOMM reguladora de l’ús de l’espai públic per part de cicles, bicicletes i VMP»

  1. Una resposta ágil de l’Administració a una nova necessitat!… Felicitats a totes les parts implicades!. Alguns VMP són sovint elements que afecten la convivencia en espais de proximitat on les persones que els utilitzen / estimen / pateixen / odien han de continuar relacionant-se. I també força populars entre canalla i joven. Per aquest motiu, em sembla que el règim sancionador podria mirar d’obrir-se en un futur a la possibilitat d’arbitrar mesures restauratives alternatives a la pura sanció, que per sí sola no arreglarà possibles friccions personals.

    1. Totalment d’acord, J.Carlos.
      Fora bó poder disposar d’eines de caràcter restauratiu i alternatives a la sanció econòmica en aquest àmbit, com en altres ja instaurats per l’Ajuntament des de fa uns anys amb total èxit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.