Novetats europees – 9 d’abril

Aquest espai és per a compartir les principals novetats sobre els projectes europeus en que participa l'Ajuntament, així com notícies, jornades i convocatòries europees que poden ser d'interès per a les diferents àrees de treball.

JORNADES

  • Conferència sobre la Nova Bauhaus Europea que està impulsant la CE (22 i 23 d’abril) Us animem a participar per descobrir el moviment que està impulsant la CE per al co-disseny d’espais urbans bells i sostenibles, que posin al centre la cultura i l’art, les persones, la tecnologia i la conservació del medi ambient. Estan posant en la mirada en el futur, i el canvi que es necessita per a construir-ho juntes. Totes les ponències tindran disponible traducció simultània al castellà. Animeu-vos!

 

SUPORT A JOVES

  • Beca Youth4Regions de periodisme dirigida a estudiants i/o joves periodistes que elaborin una peça informativa sobre un projecte cofinançat amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) o el Fons de Cohesió.  Les persones guanyadores rebran formació seran convidades a una estada a Brussel·les del 10 al 15 d’octubre d’enguany. Convocatòria oberta fins els 12 de juliol. Ho compartiu amb els i les joves de la ciutat? Des de l’Oficina Tècnica EDUSI podríem donar suport a aquelles estudiants de Sant Boi que volguessin participar presentant una peça realcionada amb el projecte Capaci[u]tat! 

  • Concurs de periodisme sobre la UE adreçat a estudiants i/o joves que s’hagin graduat en els darrers cinc anys i vulguin redactar un text periodístic sobre la resposta europea a la pandèmia del Coronavirus. El guanyador serà publicat al diari ARA. El termini és fins el 2 de maig. També li pot interessar molt als i les joves periodistes de la ciutat!
  • UN Volunteers. El programa de voluntariat de les Nacions Unides ha obert convocatòria de vacants per joves de l’Estat Espanyol que vulguin col·laborar amb institucions multilaterals entre 12 i 15 mesos. La data límit per presentar-se és el 18 d’abril. És una molt bona oportunitat per a joves que vulguin adquirir experiència en l’àmbit internacional tot contribuint a la justícia global i la consecució dels ODS.

SUPORT A L’EMPRESA

  • Convocatòria oberta per start ups de mobilitat urbana que tinguin idees de negoci que redueixin la congestió i augmentin l’eficiència del sistema de transport, amb enfocaments innovador per accelerar la transició a formes de transport d’emissions baixes. Creus que pot ser d’interès per alguna start up del municipi? Fes-li arribar la informació, poden presentar-se fins el 9 de maig!

  • Ajuts per a la informació, consulta i participació de representants d’empreses. Podrien ser d’interès per empreses mitjanes i grans del municipi que vulguin fomentar la participació de les persones treballadores en els processos de decisió.
  • Convocatòria d’ajuts per la transformació digital de pimes. És de la Cambra de Comerç de Barcelona i està cofinançada pel FEDER per fer front a l’impacte econòmic de la Covid-19. La data límit per sol·licitar la subvenció és el 23 d’abril. Podria ser d’interès per aquelles empreses que vulguin ampliar o consolidar l’acció iniciada gràcies als ajuts del Programa Futur.

FINANÇAMENT

  • Convocatòria European City Facility 2021. Data límit 31 de maig. La convocatòria té com a objectiu finançar plans/conceptes d’inversió en eficiència energètica contemplats en els plans energètics de municipis i autoritats locals, orientats a les energies sostenibles. Els projectes a finançar per tant, poden ser estudis de viabilitat, estudis de mercat, estudis d’anàlisi econòmic, financer i legal, estudis d’anàlisi de risc, etcètera. La subvenció no pot finançar directament inversions.

L’import és de 60.000 euros a fons perdut i no es poden justificar actuacions realitzades amb anterioritat. 42.000 euros (70%) es reben a l’inici un cop estigui aprovada la sol·licitud, la resta, 30% quan es demostri que s’ha redactat el producte.

S’ha de presentar una proposta del tipus de pla d’inversió que s’esperar elaborar amb la subvenció. 4-5 pàgines en anglès que reculli:

1. Descripció de projecte d’inversió (en los propers 3 anys) de EE, EERR, mobilitat o infrastructures innovadores 

2. Promotors i parts locals interessades

3. Anàlisi jurídic

4. Anàlisi econòmic i financer

5. Full de ruta d’inversió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.