Novetats europees – 16 d’abril

Aquest espai és per a compartir les principals novetats sobre els projectes europeus en que participa l'Ajuntament, així com notícies, jornades i convocatòries europees que poden ser d'interès per a les diferents àrees de treball.

NOTÍCIES

  • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies assigna un primer paquet d’ajuts per valor de 356 milions del fons REACT-EU per fer front a la crisi per la COVID 19

El SOC ha aprovat per unanimitat destinar aquests ajuts a la contractació, sobretot de joves i col·lectius vulnerables, formació i autònoms. Està previst assignar un primer paquet d’ajuts per valor de 356 milions d’euros del programa REACT-EU de la Unió Europea que han de servir per superar l’impacte de la pandèmia de la Covid19 i reactivar l’economia fent-la més sostenible, digital i resilient. 

  • El Govern Espanyol presenta l’aplicació dels Next Generation

El 14 d’abril, Pedro Sánchez, va presentar al Congrés dels Diputats el Pla dissenyat pel Govern espanyol per a la gestió i desenvolupament dels fons europeus Next Generation. Aquests fons suposen a Espanya rebre 140.000 milions d’euros en transferències i crèdits entre 2021-2026.

FINANÇAMENT

  • Bases reguladores dels ajuts a la gestió forestal sostenible en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 

Les convocatòries publicades han generat una experiència de gestió que ha considerat que cal modificar les bases d’aquest ajuts i facilitar una implementació correcta dels ajuts en el territori. D’acord amb els principis de simplicitat i claredat que han de regir l’actuació de les administracions públiques, s’ha considerat adient dictar unes noves bases reguladores que substitueixin les anteriors, que han estat modificades en dues ocasions. 

SUPORT A LES EMPRESES

  • Convocatòria Xpande Digital 2021 d’ajuts a pimes de Barcelona, per a realitzar de plans de màrqueting digital internacional per fer front a l’impacte econòmic de la COVID-19

La Cámara Oficial de Comercio, Industria, Servicios y Navegación de España, conjuntament amb la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona, han posat en marxa una convocatòria extraordinària del Programa Xpande Digital en el marc del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya (2014-2020). El programa té com a objectiu millorar els processos d’internacionalització de les pimes de les regions participants, en aquest cas la demarcació territorial de la Cambra de Barcelona, mitjançant la implementació de Plans d’Acció de Màrqueting Digital Internacional com a part de la seva estratègia de promoció als mercats exteriors, ajudant d’aquesta forma a assolir una posició competitiva en el mercat. 

SUPORT A JOVES

  • Pràctiques a la Unitat de Fons Europeus de la Generalitat de Catalunya

El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ofereix dues plaçes per a la realització de pràctiques del mes maig al de juliol a la Unitat de Fons Europeus.

JORNADES

  • XXIII jornades de la Unió Europea. El rol dels governs locals en la Conferència sobre el Futur d’Europa

El dimarts, 11 de maig, de 9.30 h a 11 h, tindrà lloc la Conferència sobre el rol dels governs locals en la Conferència sobre el Futur d’Europa. S’obre un nou espai de debat entre les institucions europees i la ciutadania per abordar els reptes i les prioritats d’Europa. Sota aquest marc, està previst que s’organitzin actes en col·laboració amb la societat civil i les parts interessades en els àmbits europeu, estatal, regional i local, que impliquin els interlocutors socials, el mon acadèmic i especialment la joventut, que ha de tenir un paper central a l’hora de configurar el futur del projecte europeu.

Publicat el  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.