Novetats europees – 23 d’abril

Aquest espai és per a compartir les principals novetats sobre els projectes europeus en que participa l'Ajuntament, així com notícies, jornades i convocatòries europees que poden ser d'interès per a les diferents àrees de treball.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

  • Conferència sobre el futur d’Europa: es posa en marxa la plataforma digital multilingüe

La plataforma està basada en el software de codi obert del projecte Decidim impulsat per l’Ajuntament de Barcelona amb fons europeus FEDER. 

El comitè executiu de la Conferència sobre el futur d’Europa, està format per representants del Parlament Europeu, del Consell de la Unió Europea i de la Comissió Europea, i inaugurarà la plataforma digital multilingüe de la Conferència sobre el futur d’Europa i convida tota la ciutadania de la UE a contribuir a donar forma al seu propi futur i el de tot Europa. La plataforma està disponible en 24 llengües i permet als ciutadans de tota la Unió compartir i intercanviar les seves idees i punts de vista a través d’esdeveniments en línia. 

SUPORT ALS MUSEUS PETITS

  • Convocatòria DigiTraining: competències digitals per a museus i institucions patrimonials petites

Cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea, DigiTraining proporciona als museus i institucions patrimonials petites i mitjanes competències digitals i les eines de gestió per beneficiar-se’n.  

DigiTraining s’adreça específicament a beneficiar museus petits o mitjans, així com altres organitzacions del patrimoni cultural tangible o immaterial, que tenen una estructura física i unes instal·lacions accessibles al públic en general. El projecte, que s’allarga fins al juliol de 2022, respon a la necessitat urgent de proporcionar suport específic al sector del patrimoni cultural i creatiu en un entorn desafiant.  

SUPORT A L’ESPORT

  • Esdeveniments esportius europeus sense ànim de lucre

Aquesta iniciativa té com a objectiu donar suport a l’organització d’esdeveniments esportius amb dimensió europea dels següents camps: voluntariat en l’esport, inclusió social a través de l’esport , lluitar contra la discriminació en l’esport, inclosa la igualtat de gènere i fomentant la participació en esport i activitat física.

SOLIDARITAT

  • Convocatòria Cos Europeu de Solidaritat 2021

La Comissió Europea ha posat en marxa la primera convocatòria de propostes en el marc del nou Cos Europeu de Solidaritat 2021-2027. El Cos Europeu de Solidaritat dóna suport als joves que vulguin participar en activitats de voluntariat en diversos camps, des de l’ajuda a les persones en situació de necessitat fins al suport a actuacions mediambientals i de salut, ja sigui a la UE o fora d’ella.  

La prioritat d’aquest any serà la salut i mobilitzarà als voluntaris perquè treballin en projectes que es dediquin als reptes sanitaris, especialment l’impacte de la pandèmia de la COVID-19, i la recuperació dels països. 

FINANÇAMENT

  • Bases reguladores de la concessió directa d’ajuts per a programes d’incentius a la mobilitat elèctrica (MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu

El BOE del 14 d’abril va publicar el Reial Decret 266/2021, que aprova la concessió d’ajuts a les Comunitats Autònomes per a l’execució de programes d’incentius vinculats a la movilitat elèctrica (MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Aquest programa, impulsat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i coordinat a nivell estatal per l’IDAE, s’adreça a incentivar la mobilitat elèctrica i particularment, la compra de vehicles elèctrics i el desplegament d’infraestructures de recàrrega per a aquests vehicles. Compta amb una dotació inicial de 400 milions d’euros.

Publicat el  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.