Novetats europees

Encetem un nou espai per per compartir les principals novetats sobre els projectes europeus en que participa l'Ajuntament, així com notícies, jornades i convocatòries europees que poden ser d'interès per a les diferents àrees de treball.

JORNADES

  • El projecte DLT4EU, arriba al final, el proper 6 de maig tindrà lloc l’acte de cloenda, amb un esdeveniment online. 
  • INFODAY SPORTCAT el pròxim 7 d’abril, s’organitzen unes jornades informatives sobre “Oportunitats de finançament europeu per a entitats esportives amb el nou Programa Erasmus + Esport”.

CULTURA

  • Cultural Heritage in Action – Les administracions locals que formen part dels 27 de la Unió Europea i Regne Unit durant els mesos de maig i juny podran visitar una de les quatre ciutats amfitriones, que parlaran de les seves polítiques i projectes locals exitosos en termes de gestió i ús del patrimoni local cultural. Les online peer learning visits,  permetran la cohesió social a través del patrimoni i la cultura a Budapest o Šibenik, la digitalització del descobriment i l’expressió del patrimoni a Nantes, o la renovació del patrimoni en Reggio Emilia, hi ha molt per descobrir. 

NOTÍCIES

  • La Comissió estableix un nou pla per donar suport a la transició ecològica i digital i a la recuperació de la UE, serà un nou espai europeu per a la recerca. L’ERA es va posar en marxa l’any 2000 amb l’objectiu de crear un mercat únic per a la R+I fomentant la lliure circulació d’investigadors, el coneixement científic i la innovació i una indústria europea més competitiva. Durant els darrers anys, encara que l’ERA ha aconseguit importants èxits la majoria dels objectius fixats el 2000 només s’han assolit parcialment i el seu progrés ha estat lent. El context de l’ERA  ha canviat significativament des dels seus inicis, la qual cosa ha impulsat la UE a replantejar-se aquesta iniciativa i fer-la més forta i atractiva. 
  •  Programa Erasmus+: la UE destinarà més de 28 000 milions d’euros per a donar suport a la mobilitat i l’aprenentatge per a tots, en tota la Unió Europea i fora d’ella. El nou programa  finançarà projectes de mobilitat i cooperació transfronterera relacionats amb l’aprenentatge per a 10 milions d’europeus de totes les edats i tots els orígens. Tractarà de ser encara més incloent i de donar suport a les transicions ecològica i digital.

PROMOCIÓ ECONÒMICA

  • S’ha obert una convocatòria d’ajudes extraordinàries per al manteniment de l’activitat econòmica davant la crisi de la Covid-19 per a persones treballadores autònomes individuals o que formen part d’una microempresa i també una convocatòria per persones treballadores afectades per un ERTO per la crisi derivada de la Covid-19, com per a persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària. Tota la informació la trobareu als següents enllaços:

PROJECTES EUROPEUS

  • Programa Erasmus + El proper 7 d’abril en el marc de la Taula d’acollida es presentarà el projecte EUFAST, que pretén fomentar habilitats per la integració social de persones nouvingudes a la ciutat a través d’una aplicació mòbil.
  • Fons FEDER: Capaci[u]tat Sant Boi: Finalitza el procés de verificació de la primera justificació presentada de la subvenció EDUSI. L’aprovació de les actuacions per part de l’Autoritat de Gestió ha suposat rebre un ingrés de 1.751.291,81€.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.