Optimot: recomanació per a gener del SLC

El Servei Local de Català ens posa al dia de les novetats que hi ha disponibles a l'Optimot, servei en línia que ajuda a resoldre dubtes sobre l'ús de la llengua catalana i que té un cercador d'informació lingüística i un servei d'atenció personalitzada. Què ens diuen de nou? Que també té un blog que difon els dubtes lingüístics més consultats. Que hi ha la versió Optimot dret, amb llenguatge jurídic i administratiu i l'Optimot empresa, amb continguts per al món de l'empresa i el comerç. Li fem un cop d'ull a la recomanació?

És una eina de consulta completa i àgil pensada per fomentar l’autonomia de l’usuari i la usuària.

Consta d’un cercador d’informació lingüística, amb diverses fonts integrades, que ajuda a resoldre dubtes sobre l’ús de la llengua catalana i d’un servei d’atenció personalitzada.

Optimot dret

Selecció dels continguts de llenguatge jurídic i administratiu que es poden trobar al cercador de l’Optimot.

http://llengua.gencat.cat/ca/eines_i_serveis/optimot/optimot-dret/

Optimot empresa

Selecció de continguts interessants per al món de l’empresa i el comerç que es poden trobar al cercador de l’Optimot.

http://llengua.gencat.cat/ca/eines_i_serveis/optimot/optimot_empresa/

El material triat s’exposa organitzat en diversos apartats: Lèxic, Expressions, Documentació jurídica, Documentació administrativa, Qüestions gramaticals, Ús d’alguns mots, Convencions i Abreviacions. Cada terme o contingut és un enllaç que porta al cercador de l’Optimot i mostra el resultat de la cerca que s’ha fet per trobar la solució a partir d’un dubte o d’un mot clau.

El blog de l’Optimot

Difon la solució als dubtes lingüístics que es consulten més sovint a l’Optimot, les novetats que s’hi incorporen o el funcionament del cercador. És un canal de comunicació amb els usuaris i les usuàries, obert als comentaris i la participació dels lectors i lectores.

http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/optimot/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.