Per la solidaritat! – Barrejant 2019

La setmana vinent comença un nou Barrejant, el 23è que aquest any pren el seu leit motiv, la solidaritat, com a lema: Per la solidaritat! D’aquesta manera tanquem trilogia amb les dues edicions anteriors: Per la llibertat (2017) i Per la igualtat (2018).

 

Les companyes i companys de Cooperació, Solidaritat i Pau ens fan saber què han preparat per a aquesta edició de 2019 del Barrejant:

Hem dissenyat una programació plena de propostes durant tres dies que seran molt intensos i en els quals ens agradaria comptar amb vosaltres.

Divendres, 4 d’octubre, iniciarem tota la programació a Can Massallera, dedicant la xerrada inaugural a la Solidaritat amb Nicaragua, amb la presència d’Amaru Ruiz i Magaly Castillo, nicaragüencs que estan participant en la IX Edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. Aquest espai de reflexió continuarà amb el Sopar de la solidaritat que, com en edicions anteriors, és possible gràcies a la col·laboració del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. El sopar té un preu de 10€ que es destinaran als projectes que la Fundació Juan Ciudad té en l’àmbit de la salut mental al Senegal.

Les inscripcions al sopar es poden formalitzar en aquest enllaç que estarà operatiu fins dimecres 2 d’octubre al matí.

L’acte de divendres clourà amb un espectacle poètic que s’ha cuinat a foc lent i de manera comunitària durant els darrers mesos, Un mar de paraules, amb la participació de Veus de poetes, la Blai Brass de l’Escola de música i la Companyia Migro Danza.

Dissabte 5 i diumenge 6 d’octubre, la principal protagonista serà la Fira d’entitats que s’acompanya d’un seguit de propostes culturals i de reflexió, entre les quals destaca la participació dels activistes de drets humans Danilo Chammas, del Brasil, i Leonard Renteria, de Colòmbia. Dissabte amb les actuacions, entre d’altres, de Mel Gimard (flamenc fusió), Dani Orviz (poeta, perfomer i joglar), Dobet Gnaghore (música africana. urban/alternative, premi Grammy l’any 2010) i Insurrección (banda tribut al Último de la fila) i propostes adreçades a famílies com la ludoteca Tata inti, el Cercavila el dinar popular i l’actuació de Migro Danza, etc.

Diumenge 6 d’octubre arrencarà amb molta força perquè, a més de les activitats previstes pel Barrejant, s’hi sumen les activitats que havien estat programades per commemorar el Dia Internacional de la Pau (21 de setembre) però que a causa de la pluja vam haver de posposar. Així doncs, la programació de diumenge es prolonga al llarg de tot el dia acollint les activitats coorganitzades amb el Colectivo Sociojurídico Fals Borda i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

El programa de diumenge queda reestructurat així:

            – 11 a 13h – Ludoteca “Sonàrium, el viatge dels sentits”

            – 11h – Pinzellades per la pau. Taller plàstic infantil del Dia Internacional per la Pau

             – 12h – “Tinc un paper” amb Marc Parrot i Eva Armisen

            – 12h – Inici de la preparació col·lectiva d’un Sancocho per la pau. Les persones participants aporten algun ingredient

            – 13h – Espectacle “Donem-li una volta al cos” a càrrec de Xiula

            – 14.30h – Dinar popular del Sachocho per la pau

             – 17h – Música, memòria i tradició. Taller participatiu de cant, música i dansa per reconèixer la tradició afrocaribenya amb la música del Bullerengue i al Cumbia colombiana

            – 18.30 a 21h – Actuacions musicals: Las amigas de Yoli, Piitajaya i La Niña Mai

Us adjuntem el programa i els cartells de les xerrades i dels concerts als annexos d’aquest post, si bé tota la informació la podem trobar també a la web: www.barrejant.cat

 Ens agradaria molt que ens hi acompanyéssiu!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.