PODI del Dataviz Challenge, dins dels esdeveniments del Campus La Tecnòloga

Les companyes de l’àmbit d’Igualtat van organitzar el Campus La Tecnòloga, dues setmanes d’activitats per a tots els públics per reivindicar el paper de les nenes i les dones al món de la ciència i la tecnologia i visibilitzar i lluitar contra la bretxa digital de gènere. Un dels plats forts va ser el DataViz Challenge.

El Dataviz Challenge, va ser el repte de visualització de dades amb perspectiva de gènere del Campus La Tecnòloga. Va tenir lloc el 5 de maig es van fer les presentacions dels treballs, i en el mateix esdeveniment, es va fer la deliberació del jurat, i el lliurament de premis va ser a càrrec de la Sensi Domínguez Recio, Regidora d’Igualtat, Feminismes, Reforma Horària i Ocupació i Formació Ocupacional de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

Tot i que es van inscriure 11 equips al repte, finalment, només van presentar els treballs aquests 7 equips que veuerm a continuació. Esperem, en futures edicions, quan l’activitat sigui més coneguda i puguem donar més temps per treballar les dades, aconseguir més participació.

Aquest és el podi de la categoria adulta que passa a formar part de lexposició virtual de la tecnòloga (que tindrà el contingut vinculat en breu, disculpeu!). Els primers treballs i els segons classificats van rebre premis tecnològics, tauletes i memòries externes.

 
1r Premi
cienTICfiques
 
2n Premi
eluciDATA
 
3r Premi 
UAPA

A l’equip guanyador hi va participar el nostre company Xavier Vallès, nou fitxatge del Departament d’Informació de Base, i també hi va participar l’equip de la UAPA, format per tècniques de la UAPA.

Dins del repte també hi va haver premis pels 4 millors treballs de la categoria juvenil, els quatre equips guanyadors són de l’institut Joaquim Rubió i Ors. Van guanyar també premis tecnològics com ara mòbils i llums de selfies.

1r Premi Amal, Sara i Florencia

2n Premi Les màquines

3r Premi LDX

4t Premi Las little einsteins

 

I podem veure els treballs presentats en aquesta categoria de joves:

 

Imatges preses durant les presentacions.

En aquesta podem veure a les companyes de la UAPA, Maite Fernández i Natàlia Moreno, fent l’exposició del seu projecte.

 

En aquesta altra podem veure la persona representant del projecte eluciDATA fent la seva presentació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.