Primer bloc de ciutat[s] possible[s]: dos tallers sobre com co-dissenyar la ciutat

Des de Coboi lab aquest 2021 han dissenyat un cicle de converses sobre les possibilitats de la ciutat del futur: com ha de ser l’urbanisme post-covid? Fa tres setmanes van presentar del cicle amb l’Alessandro Rancati (analista de la UE) i l’Alcaldessa Lluïsa Moret, on vam parlar sobre la Nova Bauhaus Europea.

 

Durant el mes de juny tindrà lloc el primer bloc de ciutat[s] possible[s]: dos tallers on conversarem sobre com co-dissenyar la ciutat amb diferents actors i sobretot noves maneres de fer-ho amb joves.

Sessió #1: Urbanisme Participatiu

[divendres 11/06 : 9.00h-11.00h]

Com dissenyem processos de transformació urbana de manera participativa ?

Conversarem sobre l’urbanisme participatiu i iniciatives urbanes per co-crear els espais que habitem de manera col·laborativa.  Mauro Gil-Fournier i Ramon Marrades ens parlaran de projectes de referència on actors diversos han confluït per fer ciutat. Posteriorment Holon dinamitzarà un espai-taller on identificarem oportunitats, reptes concrets i noves maneres d’afrontar-los a l’hora de dur a terme un projecte d’urbanisme participatiu. 

Ponents :

  • Mauro Gil-Fournier:  Doctor arquitecte, investigador i professor. Fundador d’Arquitecturas Afectivas. Des de 2017 co-dirigeix el projecte europeu Mares de Madrid en el programa Urban Innovative Actions de la UE. Els seus projectes han estat premiats en llocs com el Detail Prize, Bauwelt Price, finalista al AR Awards d’arquitectura emergent, el premi FAD, Mies Van der Rohe, entre d’altres. 
  • Ramon Marrades: economista urbà, escriptor i activista. Actualment director de Placemaking Europe i assessor estratègic del Creative Bureaucracy Festival.  Ha sigut director estratègic i financer de La Marina de València i membre del consell de la Xarxa Internacional Ciutats Portuàries (AIVP). La seva feina se centra en l’interfaç entre l’espai públic i el desenvolupament econòmic.

Sessió #2: Co-disseny amb joves

[divendres 18 de juny: 9.00h-11.00h]

El Ramón Marrades de Placemaking Europe analitzarà projectes on els joves hagin estat integrats en el procés de transformació urbana. Identificarem com pot influir al gent jove a la ciutat i quins son els elements més importants per la co-creació.  

Coboi lab presentarà una etnografía digital realitzada a Sant Boi que recull opinions, interessos, preocupacions i perspectives urbanes de joves.

 

Atenció: les places son limitades

Confirma la teva assistècia mitjançant aquest enllaç:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.