Prova pilot superada!!

En dia d’avui, l’equip d’educadors de la Policia Local ha celebrat la primera prova pilot sobre el bon ús del patinet elèctric per part dels seus usuaris habituals.

Aquesta, batejada amb el nom de “amb el patinet, RESPECTA’T, RESPECTA’NS”, ha constat de dues fases i s’ha pogut portar a terme gràcies a la coordinació dels responsables del curs educatiu PFI  de la Fundació Marianao.

L’acció formativa de referència, una de les pioneres a nivell estatal pel que fa a la formació del bon ús del patinet elèctric entre els seus ciutadans per part d’algun ajuntament, ha constat de dues fases, una teòrica celebrada a l’aula sobre normativa, drets i obligacions dels conductors/es del vehicle i una altra pràctica celebrada a la Pça. Teresa Valls i Diví, on s’han posat a prova les habilitats dels seus usuaris en l’evolució amb el patinet, havent de superar diferents estacions per tal d’assimilar l’execució correcta de les maniobres més habituals a la via pública (senyalitzacions, girs, modificacions de la velocitat, visió espacial, incorporació a la via,etc) a més d’aquelles altres imprevistes que també poden sorgir durant la circulació (frenades d’emergència, salvament d’obstacles, etc.) .

El 12 primers participants d’aquesta acció i els seus monitors han valorat de manera molt positiva l’esperit de l’acció i ens emplacen a continuar programant la mateixa en benefici d’un objectiu que persegueixi la disminució d’infraccions i accidents amb el patinet elèctric com a protagonista.

En un futur immediat, està previst dotar aquesta acció d’una una tercera fase, en la qual el grup d’usuaris, acompanyats dels educadors policials, puguin realitzar pràctiques de conducció en entorns amb trànsit real i poder identificar els punts de fricció amb altres rols presents a la via pública per a la seva desactivació en forma d’execucions correctes, segures i eficients de les maniobres amb el vehicle de referència. 

Esperem així poder contribuir a una millora de la mobilitat en benefici de la ciutadania santboiana.

 

Seguim…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.