Pròxima entrada en vigor de la Modificació de la Llei de Trànsit, Circulació de Vehicles i Seguretat Viària

Després de la publicació de la nova modificació de la Llei de Trànsit, Circulació de Vehicles i Seguretat Viària, us relacionem a continuació els conceptes més importants de la mateixa que patiran un canvi o modificació a tenir en compte per conductors.

Indicar-vos que aquestes modificacions entraran en vigor el pròxim dia 21 de març d’enguany.

1.-Subjectar mòbil amb la mà mentre es condueix. Anteriorment, el Reglament feia esment a utilitzar-lo, ara no. Es detrauran 6 punts del permís de conduir en comptes de 3. La sanció econòmica es manté en 200 €.

2.-Cinturons de seguretat i elements de protecció. No fer ús del cinturó de seguretat o fer-ho incorrectament, no portar casc de protecció o fer-ho incorrectament (s’inclouen a partir de la data als usuaris de VMP) o no fer ús dels sistemes de retenció infantil o fer-ho incorrectament. Es detrauran 4 punts en comptes de 3. Sanció econòmica es manté en 200 €.

3.-Ciclistes. S’haurà d’avançar ciclista o grup de ciclistes canviant de carril completament en vies de ´més d’un carril per sentit. En la resta, s’haurà de realitzar avançament deixant una distància lateral de més d’un metre i mig. Si no es fa correctament, posant el perill els ciclistes, la detracció de punts passa dels 4 a 6. La sanció econòmica es manté en 200€. També es prohibeix la parada i estacionament als carrils bici.

4.-Llençar deixalles per la finestra. La detracció passa de 4 a 6 punts en cas de llençar coses des del vehicle que puguin ocasionar accident o incendi.

5.-Recuperar punts permís. S’unifiquen els terminis. Per a recuperar saldo inicial hauran de passar dos anys sense cometre cap infracció

6.-Cursos de conducció eficient i segura. Es podran recuperar dos punts del saldo si un conductor realitza curs de conducció segura i eficient. Pendent detalls al respecte encara.

7.-Alcohol i drogues en menors. Prohibició de conducció de qualsevol tipus de vehicle (patinet elèctric, bicicleta, ciclomotor i motos fins 125 cc) a menors d’edat amb taxa superior a 0.0 mg/l en aire espirat i en sang.

8.-Sistema d’anti-arrencada vehicles de transport de viatgers. Els vehicles de transport de viatgers matriculats a partir del 6 de julio de 2022 hauran d’anar provistos de sistema de bloqueig d’arrencada (alcoholock) per evitar conducció sota influència de begudes alcohòliques del seu conductor.

9.-Avançaments. Anul·lació de superació en 20 Kms/h de la velocitat permesa en vies nacionals, comarcals, etc., a vehicles turismes i motocicletes per a realitzar maniobra d’avançament.

10.-Motociclistes. Podran portar sistemes d’intercomunicació inalambrics homologats per a funcions de navegació i/o comunicació que no afectin la seguretat.

11.- Zones de Baixes Emissions. No respectar els requisits establerts per a les zones de baixes emissions suposarà sanció 200€, sense detracció de punts.

12.-Exàmens de conducció. Prohibició d’utilització d’aparells intercomunicadors en exàmens i proves d’obtenció del permís de conduir, recuperació de punts, llicències, etc., així com col·laborar en la utilització d’aquests dispositius, sota sanció de 500€.

Per obtenir més informació al respecte, us adjuntem enllaç a web específica de la DGT

https://www.dgt.es/muevete-con-seguridad/conoce-las-normas-de-trafico/nuevas-leyes/

Seguim…

Una resposta a «Pròxima entrada en vigor de la Modificació de la Llei de Trànsit, Circulació de Vehicles i Seguretat Viària»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.