El paper dels homes que vulguin mostrar el seu suport a la vaga del 8 de març

Les nostres administracions van aprovant lleis que afavoreixen la igualtat entre tota la ciutadania. Però som lluny que siguin eficaces, i més encara de garantir que les persones, dones i homes, tinguem les mateixes oportunitats i siguem tractades de manera igualitària en tots els àmbits de les nostres vides.
Les ciutadanes i els ciutadans, com a indivius, som els que hem d’empènyer i lluitar perquè la nostra societat avanci en aquest camí. Demà tenim l’oportunitat, totes i tots, d’avançar una mica més cap a la igualtat, i com que encara tenim aquestes diferències socials, tenim opinions diverses.
Alguna petita controvèrsia s’ha generat, com sempre! No caldria aquest pas sinó fos així.

Aquesta vaga té l’objectiu de posar en evidència que sense dones s’atura un país i denunciar la violència masclista i el sistema patriarcal, evidenciar les càrregues que suportem i generar una alternativa feminista.
D’altra banda, legalment no es pot impedir que els homes també se sumin a la vaga, tot i que des dels moviments feministes els criden a no fer-ho per no difuminar els efectes de la convocatòria. Es pretén visibilitzar els sectors que estan més feminitzats i el pes que té la mà d’obra femenina en l’economia.

I amb tot aquest estira i arronsa, un company m’ha passat un post d’un mitjà digital basc. S’hi suggereix què poden fer els homes demà per facilitar que aquesta convocatòria pugui ser seguida per totes les dones i proposen unes quantes accions. He escrit un article a Dinamització de continguts a l’àmbit de Ciutadania, i com que anem justets de temps m’han suggerit de fer una newsletter perquè tinguem l’oportunitat de veure’l. Vols llegir el post?

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.