Recomanacions de llibres Sant Jordi 2021

Aprofitant que avui és la Diada de Sant Jordi hem volgut que companys i companyes de l’Ajuntament ens recomanin llibres. Alguns són llibres molt coneguts, altres llibres de capçalera, algun és una novetat d’aquest any, però si encara no sabeu que llegir o regalar aquest any, segur que en trobareu algun que s’ajusta al que necessiteu.

Flor de neu i el ventall secret – Lisa See

El recomano perquè penso que és una delícia de llibre, jo l’he llegit molts cops. El llibre mostra una cultura molt diferent a la nostra, com és la xinesa. Parla del paper de les dones en la societat xinesa.

Recomanació de Marta Nicolau

La noia salvatge – Delia Owens

Relacionat amb la sostenibilitat, aquest llibre em va agradar molt. És una oda a la natura, que mostra la relació de l’home amb ella. El llibre mostra com una persona pot viure aliena a la soledat avui dia.

Recomanació de Sílvia García

La companyia nòrdica – Albert Villaró

És un llibre diferent. El llibre parla d’un austríac que ve a Catalunya a lluitar a la Primera Guerra Carlina, el llibre explica tot el seu procés i viatge fins aquí. La companyia nòrdica és un llibre que et fa pensar i et remena per dins.

Recomanació de Llorenç Fernández

Los Durrell – Gerard Durrell

Es tracta d’una trilogia de llibres basada en la història real d’una família anglesa durant la seva estança a l’illa grega de Corfú. Està escrita pel petit de la família, el naturalista Gerald Durrell. “Los Durrell” et transporta a una illa paradisíaca, en un estiu etern, on el temps passa lentament i els problemes es fan petits. Molt recomanable per aquests temps tan difícils. Els llibres es poden combinar perfectament amb la sèrie de televisió que està a Filmin i a Movistar+.

Recomanació de Manuela Herrera

La Síndrome del Dr. Strangelove – José Antonio Donaire

L’autor d’aquest llibre és el vicedegà de la Universitat de Girona, i ens va ajudar a Sant Boi a fer el Pla de Turisme, a la dedicatòria l’autor ens diu que tot és possible i ens parla de les il·lusions del futur. Ens ha explicat que aquest llibre l’escrivia al transport públic quan venia sempre cap a Sant Boi. És un recull de contes.

Recomanació de Carlos Aldana

Refugiats Climàtics, el gran repte del segle XXI – Miguel Pajares

Al llarg del llibre descobrirem una altra dimensió del canvi climàtic de la que mai es parla i que suposarà un dels majors reptes dels pròxims anys. L’impacte del canvi climàtic obliga a milers de persones a deixar els seus països d’origen, l’autor del llibre reivindica el concepte de Refugiat Climàtic i ens interpel·la a abordar la situació de totes aquelles persones desplaçades per aquest motiu.

Recomanació de Daniel Martínez

Marina – Carlos Ruíz Zafón

És un llibre que recomano molt. El llibre et deixa amb una sensació molt maca del que és la vida, i recordo que és amb un dels primers llibres amb els quals vaig plorar. És de temàtica de fantasia.

Recomanació de Laia Cárdenas

La rosa de Alejandria – Manuel Vázquez Montalbán

Recomano aquest llibre pels seus vincles amb Sant Boi, i concretament amb un lloc que ara és de molta actualitat. Es tracta d’una novel·la negra, on succeix un fet en un espai de la ciutat, l’investigador Pepe Carvalho haurà d’esbrinar el que ha passat.

Recomanació de José Ángel Carcelén

Michel Reynard – Rosa Toran

M’agradaria recomanar aquest llibre per l’actualitat que té, vinculat al centenari de la Unió Esportiva Santboiana. Amical de Mathausen està recuperant històries i per sorpresa una ha estat la del president d’honor de la UES que va mantenir un clar compromís amb la lluita antifeixista i es va veure forçat a exiliar-se l’any 1939. Va lluitar contra l’ocupació nazi fins que va ser detingut i deportat a Buchenwald, on va morir l’any 1944.

Recomanació de Lluïsa Moret

Dios vuelve en una Harley – Joan Brady

Aquest explica canvis a la vida, concretament la història d’una dona, que com menys té, més plenitud té, es queda amb el que necessita per viure. És un llibre que m’inspira i em transmet calma i serenitat.

Recomanació de Marina Mañes

La llave de Sarah – Tatiana de Rosnay

A mi és un llibre que em va impactar, explica dues històries paral·leles, una la història d’una nena durant l’ocupació nazi a França, i després explica la investigació d’una periodista a París en el 60è aniversari de Vel d’Hiv.

Recomanació de Mònica Bara

L’estrany – Albert Camus

El llibre comença amb la frase: “Avui ha mort la mare. O potser ahir, no ho sé”. Explica la vida de Mersault, un individu buit i apàtic que veu passar la vida davant seu de manera indiferent, com un autèntic estrany. És un relat de com d’absurda pot arribar a ser la vida i que té un final espectacular!

Recomanació de Jose L. Gordón

365 Citas contigo – Laura Chica

És un llibre que et dóna una cita per cada dia de l’any, són fàcils de llegir i penso que cada dia et fan pensar i reflexionar sobre alguna cosa, però sobretot en tu mateix.

Recomanació de Laura Morales

Feminisme de butxaca – Bel Olid

És un llibre per a persones que vulguin saber què és el feminisme i conèixer els conceptes claus. Penso que és un llibre molt coherent i també senzill de llegir.

Recomanació de Isabel Cobos

La otra parte – José Mateos Crespo

Aquest llibre em va agradar molt. És un llibre que parla de la condició humana, i de com els desitjos arriben a creuar-se. Mostra les altres parts de les persones, el que tenim al nostre interior. Té molt de diàleg i això fa que sigui un llibre àgil de llegir.

Recomanació d’Àngela Donaire

Manual de dones de fer feines – Lucia Berlin

És un llibre que parla de la vida de dones de diferents àmbits, des de professores d’universitat fins a dones de fer feines. Et fa reflexionar de com és la psicologia humana i del lloc que ocupen les dones en la societat.

Recomanació de Pilar Pérez

Isla bajo del mar – Isabel Allende

El llibre explica la història d’una esclava d’una illa del Carib, que ha de lliurar-se dels estigmes imposats per la societat. Es tracta d’una història de dones i que et fa viatjar en el temps.

Recomanació de Carmen Cordo

La gent normal – Sally Rooney

El llibre se situa a la Irlanda actual i explica la relació entre un noi i una noia en diferents etapes de la seva vida. Mostra com l’aparició d’una persona pot transformar per complet la vida d’una altra, i com afecten les interpretacions i la manca de comunicació en les relacions. Molt recomanable mirar també la minisèrie que en va fer la BBC.

Recomanació de Mireia Bosch

Tot i les restriccions sanitàries, Sant Boi gaudirà avui de la jornada de Sant Jordi amb diferents activitats.

A la rambla de Rafael Casanova s’instal·laran, en un espai perimetral amb aforament limitat, les parades de llibres i roses de les llibreries i floristeries de la ciutat.

Trobareu tota la informació al lloc web de l’Ajuntament, al següent enllaç:

Publicat el  

3 respostes a «Recomanacions de llibres Sant Jordi 2021»

  1. Mireia, et felicito pel post!
    Gràcies per recollir les recomaciones de companyes i companys. Tots aquests llibres són engrescadors, oi?
    Abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.