Respon. No reaccionis… La metadona de la violència.

Tres mediadores i dos tècnics d’educació configuren el nucli inicial del que hauria de ser, en un futur proper, un més ampli i heterogeni equip d’educació tàctica de l’Ajuntament. La seva missió: difondre habilitats i coneixements perquè les persones aprenguin a solucionar situacions conflictives de manera no violenta...

Un projecte obert a tothom

Aquest equip comptarà també -ja està confirmat- amb policies i d’altres tècnics municipals. Recursos Humans ja té ara mateix oberta una oferta per formar-se i integrar-se en una de les disciplines que utilitzarà de manera recurrent: la Pràctica Restaurativa per neutralitzar dinàmiques grupals perverses. I, de cara al mes de juny d’aquest 2017, s’hi oferiran també places per al primer curs de Tècniques de Conducció a la Calma de persones en efervescència emocional pre-violenta.

Respon. No reaccionis… Nervis d’acer contra la violència

De moment, però, el nucli inicial de tot plegat va estrenar-se ahir, 30 de març de 2017, amb un prototip: un taller inèdit per neutralitzar una virtual inclinació natural a la violencia, com a manera de gestionar el conflicte i consolidar un status en el grup d’iguals, entre determinats grups d’adolescents i joves – activitat batejada com “Nervis d’acer”.

El control de la comunicació contundent

La metodologia d’aquesta proposta és, per necessitat, interactiva i pragmàtica: visualització de vídeos i demostració docent, discussions guiades, exercicis pràctics i jocs de rol i simulacions. L’abordatge, pel seu cantó, és racional, realista i honest: la violència té el seu públic però tothom té la capacitat de veure-hi greus inconvenients. Nosaltres els subratllem i oferim als participants bescanviar la violència per un recurs seductor per a aquesta tipologia de destinataris, amb tot l’atractiu i els punts forts que els pot evocar la violència, però sense cap de les seves debilitats i amenaces: el control de la comunicació contundent. Fórmules de llenguatge verbal, no verbal, gestual i posicional per guanyar totes les disputes… sense barallar-se.

Població diana.

Com a fórmula substitutiva de la violència més adictiva, una mena de metadona pacífica, aquest taller està disponible per a grups d’adolescents i joves amb elevada tensió dinàmica o amb una especial receptivitat als cants de sirena de la violència. També està força indicada per a persones joves que estan duent a terme mesures alternatives a la sanció per infraccions violentes. Estem a la vostra disposició.

2 respostes a «Respon. No reaccionis… La metadona de la violència.»

  1. Altre iniciativa molt innovadora per ajudar a la joventut que respon a una trajectòria i experiència d’un bon equip de professionals dins de l’àmbit de la mediació i la convivència. Felicitats

    1. Moltes gràcies. És cert que hem detectat interés, atenció i desig entre els i les participants en aquest prototip… i restem pendents de com això es tradueix en acció -per la seva part. Però la sensació és molt bona!. Salut, Núria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.