RODESCOLA 2021/22

JA EL TENIM AQUI!

De nou, i després de més de 14 anys introduint la bicicleta a les escoles i, per tant, fomentant el seu ús, tornem a engegar amb més il·lusió que mai, una nova edició del Rodescola.

Rodescola, com alguns ja sabeu, és el conjunt d’accions educatives i formatives creades, adoptades i adaptades per l’equip d’educadors policials de la policia local com a eina metodològica d’ensenyament de conducció de bicicletes i d’impuls d’aquesta com a vehicle sostenible i saludable, el qual ha estat reconegut recentment en convocatòria de premis Bikefriendly, impulsats per la Red de Ciudades por la Bicicleta.

A hores d’ara, ja hem programat més de 50 accions amb la totalitat de centres escolars d’educació primària i secundària relacionades directament amb l’ús de la bicicleta, restant pendent d’agendar activitats amb la UCA (Unitat de Crisi d’Adolescents de l’Hospital Psiqui`àtric Benito Menni) i els diferents casals d’estiu que es portaran a terme durant l’estiu pròxim.

Així, està previst que els escolars de 2n de primària es puguin acostar, en companyia dels seus tutors i tutores, als diferents emplaçaments (pistes viàries de Pça.Teresa Valls i Diví i/o Pça. dels Gegants) en que es portaran a terme les diferents activitats a realitzar.

Allà serà el torn d’oferir les nostres bicicletes a la canalla  per tal que es familiaritzin amb elles, reconeguin les seves parts i comencin a identificar els senyals i maniobres bàsiques de circulació, tot allò mitjançant jocs de destresa i habilitat per, posteriorment, circular en l’entorn simulat que ofereixen les nostres pistes viàries.

Amb el cicle superior d’educació primària (5è), tenim previst realitzar petites sortides de reconeixement del nostre entorn urbà més proper en les seves pròpies bicicletes, per arribar a alguna de les pistes viàries ressenyades on continuarem realitzant tasques de manteniment de la bici, reconeixement de les seves parts i maniobres obligatòries en circulació per tornar al centre escolar fent ús de les vies ciclables 30, carrils bici i voreres bici.

Per portar a terme aquesta  activitat, òbviament, desitgem que famílies, centres escolars i educadors viaris puguem anar de la mà per tal de facilitar que els nens i nenes puguin aportar el dia de la programació, una bicicleta, un casc i una armilla reflectant.

Aquesta, la bici, podrà ser prestada, adquirida, cedida, etc.

Així mateix, serem acompanyats pels corresponents tutors i tutores i, en algunes ocasions, amb el mestre d’educació física. Fins i tot, hem obert l’activitat per a aquells pares/mares que ens vulguin acompanyar en bici i comprovar de primera mà que és el que farem.

A secundària està previst realitzar sortides en bici pròpia al medi natural (vies i sendes ciclables de l’entorn fluvial del riu Llobregat).

D’aquesta manera, intentarem posar el nostre granet de sorra per a assolir un canvi en la mobilitat de les persones que afavoreixi els desplaçaments segurs i sostenibles, a més de redundar en un benefici de la salut d’aquestes.

Seguim…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.