RODESCOLA en marxa!

Amb l’inici de curs, el nostre Equip d’Educació Viària engega les diferents activitats programades amb la totalitat dels centres escolars d’educació infantil, primària i secundària de la nostra població.

Aquest any, el projecte RODESCOLA, dissenyat pels nostres monitors i reconegut en convocatòria de premis 2021 per la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta com un dels més importants a escala estatal, només per darrere dels Ajuntaments de Pamplona i València, modifica algunes de les seves activitats per adaptar-se i seguir fomentant l’ús de la bicicleta entre la seva població, en general, i els seus escolars, de manera específica.

RODESCOLA esdevé un recull d’activitats a disposició de la comunitat educativa amb una clara protagonista; la bicicleta.

PER QUÈ?

Per raons més que obvies.

Creiem que amb un ús més estès i continuat d’aquesta en el temps, afavorirem una millora del nostre medi ambient i una circulació de vehicles per la ciutat lliure de saturacions.

A més, si fem de la bici el nostre mitjà de transport habitual per als nostres desplaçaments de curt recorregut, rebrem una compensació en forma de benefici físic i, per tant, un estat personal molt més saludable .

Per aconseguir-ho, és vital que la bici accedeixi a les escoles.

A QUI ANIRAN DIRIGIDES LES ACTIVITATS?

Principalment a escolars de 2n, 5è de primària i ESO.

La idea a implementar en cada un dels grups serà la d’implicar els nens/es (excepte a 2n) en la revisió bàsica dels elements de la seva pròpia bicicleta i en la introducció en la conducció urbana i el medi natural d’aquesta.

Per això, es té previst realitzar amb escolars de 5è petits recorreguts urbans fins a les pistes viàries existents a la Pça dels Gegants o la Pça.Teresa Valls i Diví (depenent de la ubicació de cada centre), fent ús dels carrils bici en vorera i en calçada, així com de les vies 30.

Amb la canalla de 2n de primària, tenim previst impartir sessions teòriques i/o conducció de bicis en les pistes abans esmentades directament.

Escolars d’ESO participaran en sortides en bici al medi natural acompanyats també de monitors policials i tutors/es.

QUÈ PRETENEN AQUESTES ACTIVITATS?

A més d’una millora del nostre entorn i un augment del nombre de desplaçaments en bici, com abans s’ha indicat, la intenció de RODESCOLA és la de dotar als escolars de les habilitats necessàries i assimilació de conceptes bàsics en la conducció autònoma de la bicicleta que els permeti, en un futur a curt termini, interactuar amb la resta d’actors presents a l’entramat viari de manera independent i segura.

A més, obrirem aquestes activitats, sobretot a 5è de primària, a les famílies que ens vulguin acompanyar en bici i així comprovar de primera mà els beneficis de circular en aquesta per S.Boi.

T’ANIMES??

Seguim…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.