S’acosta un tsunami emocional incontenible!…

El 6 d’abril, a les 18 hores, a la Biblioteca Rubió i Balaguer… Ciutadans i ciutadanes de Sant Boi que van patir les violències de la guerra i la dictadura trencaran el seu silenci i obtindran un merescut reconeixement de les institucions i la comunitat, en un acte públic, lliure, gratuït, solemne si es vol... però sobre tot viu, càlid i afectiu. Un tsunami emocional: l’Audiència Memorial.

 

Ciclogènesi explosiva de reparació moral.

L’Audiència Memorial consisteix a donar a totes aquestes persones l’oportunitat de ser escoltades amb atenció i respecte per les institucions i la ciutadania, per obtenir una reparació moral i simbòlica a partir del seu testimoni lliure i afectiu, creuat amb d’altres versions diferents i, fins i tot, oposades, si s’escau, en un espai amable i harmònic.

Per aquest motiu, hi acudiran autoritats institucionals, de l’Ajuntament i la Diputació, i restarà totalment obert a la comunitat. Serà un esdeveniment entranyable però solemne. Íntim però expansiu. Un complet rescabalament emocional.

 

Una amable però intensa reconnexió amb el passat per reparar el present.

L’Audiència Memorial no és un judici… Tot i que té el regust excepcional d’aquells moments d’incontenible energia reparadora presents en judicis històrics com els de Nuremberg.

Les persones protagonistes són ciutadan@s de Sant Boi directament i personalment vinculats amb aquell dolor. Això ha requerit una recerca complexa per identificar i localitzar persones que van patir la violència de reraguarda, militar o dictatorial… en primera o tercera persona (familiars i descendents), duta a terme per la Unitat de Convivència i Mediació, amb el suport de l’Arxiu Municipal.

Facilitarà l’espai de diàleg l’equip del sr. Jordi Palou, advocat i mediador de reconegut prestigi, amb el suport de la Unitat de Convivència i Mediació de Sant Boi.

 

6/4/2018. 18 hores. Biblioteca Rubió i Balaguer. Accés lliure i gratuït. Sense inscripció prèvia. Hi esteu tots convidats/des!…

 

Sant Boi Recorda. Programa de Memòria histórica. Área d’Educació, Convivencia i Solidaritat. Amb el suport de la Diputació de Barcelona.

fmontanez@santboi.cat

jccassou@santboi.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.