Sant Boi compta amb un nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) en violència masclista integrat ja al circuit

Aquest nou recurs de la Generalitat és d’abast comarcal i ofereix atenció integral a dones, noies i criatures que pateixen violència masclista. Està ubicat al carrer de Francesc Macià, 99-101 i el telèfon és el 93 135 71 72, i el correu electrònic sie.santboi@dae.cat

 

Les companyes de la Unitat d’Igualtat i Cohesió Social ens expliquen que enguany totes les iniciatives de commemoració del 25N: Dia Internacional contra les Violències Masclistes han superat amb escreix el que esperaven en un moment com el que estem vivint. Tot Sant Boi ha estat ple de domassos als balcons, se’n van repartir 4.000 i es van exhaurir, més n’haguessin tingut!

 

I també ens diuen que la cirereta d’aquesta setmana dedicada a la conscienciació per a l’erradicació de la violència masclista ha estat la inauguració d’aquest nou Servei que ja ha estat incorporat al nostre circuit contra la violència masclista i ja estan treballant coordinadament. És molt important tenir aquest Servei a la nostra ciutat.

 

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, van visitar dimarts, dia 24 de novembre, a Sant Boi de Llobregat les instal·lacions del nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) en violència masclista.

Es tracta d’un recurs especialitzat d’abast comarcal que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones i noies que han patit o pateixen situacions de violència masclista, com també a les seves filles i fills a càrrec. El servei compta amb un equip de 9 professionals amb titulacions en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, per tal de poder oferir una atenció integral.

L’elecció de Sant Boi, per part de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, com a seu d’aquest servei comarcal és un reconeixement a la trajectòria de la ciutat en les polítiques de lluita contra la violència masclista, que ha estat històricament pionera amb accions com la creació d’un circuit local d’atenció a les víctimes de violència (1999) o d’un servei d’atenció a infants víctimes de violència (2018).

 

El nou SIE de Sant Boi, el segon del Baix Llobregat, cobrirà principalment la zona Centre de la comarca (Sant Boi, Cornellà, Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern) i, juntament amb el SIE de Sant Feliu, donarà servei també a les zones Nord i Delta. A Catalunya en tenim 16 i en conjunt, de l’1 de gener al 15 de novembre de 2020, els SIE han atès a tot Catalunya 6.141 dones i 1.412 fills i filles.

Més info.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.