Sant Boi de Llobregat prepara la resposta més evolucionada a la infracció

La infracció vista des de la comunitat més que de la norma
La nova Ordenança municipal de mesures restauratives alternatives a la sanció transforma un “expedient” en una successió d’accions protagonitzades per persones relacionades amb la infracció, perjudicades, afectades i infractores, totes tractades amb dignitat i incentivades a participar voluntàriament.

Un paradigma punitiu d’avantguarda

De la mà de l’Ordenança municipal de mesures restauratives alternatives a la sanció, aprovada inicialment pel Ple Municipal de 25/3/2021, Sant Boi crea un paradigma punitiu híbrid. Retributiu quan la sanció és la millor opció dissuasòria. Restauratiu quan la reparació consensuada per les parts és la millor alternativa a la sanció. Fiable, transparent i sòlid tant en la part retributiva com en la restaurativa.

Una Ordenança nascuda amb un paraigües i una porta

El nou text ve a donar un paraigües -un procediment tècnic i administratiu comú amb un únic estàndard de qualitat i seguretat- a les 3 ordenances que ja brindaven l’opció de mesures alternatives a la sanció: Civisme i Convivència; Tinença i Protecció d’Animals, i Ús dels Equipaments d’Educació Ambiental. Tanmateix, aquesta norma podrà ser una porta d’entrada, per a algunes infraccions de convivència, si s’escau, de totes aquelles altres ordenances que es consideri que han d’incorporar algun dels seus preceptes al sistema municipal restauratiu. S’espera l’entrada en vigor cap al mes de juny, un cop superats els diferents estadis, exposició pública inclosa.
mediaciociutadana@santboi.cat jccassou@santboi.cat mmiro@santboi.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.